CHIO Rotterdam 65 jaar jong en vol ambities

DSC 2973 Border Maker

Kandidaat voor EK Springen in 2016 en 2017

Tijdens de voorbeschouwing op het 65ste CHIO Rotterdam maakte voorzitter Belle de Bruin bekend dat het CHIO Rotterdam het plan heeft om zich kandidaat te stellen voor het EK Junioren en Young Riders in 2016 en het EK Senioren in 2017. Met o.a. deze kandidatuur geeft het CHIO Rotterdam aan om, ondanks de respectabele leeftijd van het evenement, nog over voldoende ambities te beschikken voor de toekomst.

“We staan er goed voor met het CHIO, de hospitality, kaartverkoop en sponsoring lopen goed,” zegt Belle de Bruin. “Het evenement heeft een breed draagvlak binnen de internationale, nationale en regionale hippische sport, het bedrijfsleven en het Rotterdamse. Met dit nieuwe, jonge bestuur willen we het mooie erfgoed van 65 jaar in stand houden door te investeren in de verdere ontwikkeling van het evenement. Maar eerst gaan we van dit briljanten CHIO van 19 tot en 23 juni nog een feest maken!”

Tijdens de persconferentie maakte bondscoach Wim Ernes zijn team samenstelling bekend voor de 2e wedstrijd in de FEI Nations Cup dressuur, die dit jaar een pilot editie beleeft. Het team bestaat uit: Edward Gal met Glock’s Undercover, Hans Peter Minderhoud met Glock’s Romanov, Patrick van der Meer met Uzzo en Madeleine Witte-Vrees met Blom’s Wynton. Voor de samenstelling van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij de FEI Furusiyya Nations Cup springen heeft bondscoach Rob Ehrens de puzzel nog niet compleet, alleen voor Jur Vrieling en VDL Bubalu is een teamplek bekend gemaakt.

De talentvolle dressuuramazone Danielle van Mierlo rijdt tijdens het 65ste bijna een thuiswedstrijd. Zij neemt dit jaar met Ucento deel aan de Rabo Future Test tijdens het CHIO Rotterdam. “Ik kom steeds een stap verder, in 2008 reed ik met Ucento in de Zuid-Holland Cup, daarna bij de Junioren en Young Riders en nu mag ik meerijden met het Future kader,” aldus de amazone uit Maasland. Vanmiddag trainde bondscoach Wim Ernes met het Future kader in het Interchem stadion in het Kralingse Bos.

  • Share this article