CHIO Gala kick off naar 75ste CHIO Rotterdam

CHIO
4 231107 CHIO Gala Mirjm Lems Fotografie DSC9641
Picture: Mirjam Lems

Gisterenavond vond in de balzaal van het Wereldmuseum Rotterdam het CHIO Gala plaats. Het drukbezochte gala was de kick off voor het 75ste CHIO Rotterdam dat van 19 t/m 23 juni 2024 plaatsvindt op de vertrouwde plek in het Kralingse Bos. Deze jubileum editie van het CHIO krijgt als thema: Jump into the Future. Tijdens het gala werden aftredende bestuursleden Focko Dorhout Mees en Job Dura en sponsoren Boels en Dura Vermeer in het zonnetje gezet en werden jubileum items voor het komende CHIO geveild.

Het gezelschap werd welkom geheten op deze prachtige Rotterdamse locatie door Marieke Klösters, directeur Sport, Onderwijs en Cultuur van de Gemeente Rotterdam met lovende woorden over het oudste internationale sportevenement van de stad.

Voorzitter Theo de Rooij maakte het thema van de jubileum editie bekend; 'Jump into the Future'. In aanloop naar en tijdens de komende bijzondere 75ste editie zal zeker uitgebreid teruggeblikt worden naar alle hoogtepunten van 75 jaar CHIO maar ook vooruitgekeken worden naar bijvoorbeeld de nieuwe Longines League of Nations en andere innovaties in de sport en de evenementenwereld.

Aftredende bestuursleden Focko Dorhout Mees, die zich sinds 2014 bestuurslid was van het CHIO nam gisteren afscheid. Zijn inzet werd geprezen en Focko werd benoemd tot lid van Verdienste. Ook Job Dura nam gisteren afscheid als bestuurslid. Hij werd benoemd als erelid.

Job Dura mocht nog wat langer op het podium blijven. Dura Vermeer is namelijk vanaf het allereerste CHIO Rotterdam betrokken als sponsor en viert als zodanig dus ook een jubileum. Theo de Rooij benadrukte hoe bijzonder het is om als sportevenement zo'n trouwe sponsor te hebben. Welk sportevenement heeft een sponsor die 75 jaar trouw blijft? Het CHIO Rotterdam is in ieder geval trots op deze langdurige samenwerking met Dura Vermeer.

Ook trots is het CHIO op de samenwerking met Boels Rental. Sinds 2017/2018 is Boels Rental facilitaire partner én sponsor van het CHIO Rotterdam. Een partner die meegaat in de duurzaamheidsambities van het CHIO en ook snel schakelt wanneer extra's nodig zijn. Zoals tijdens het afgelopen CHIO toen er last minute ventilatoren zijn geleverd in verband met de hitte.

Na het officiële gedeelte en het hoofdgerecht kwam veilingmeester Nielsson in actie. Alle aanwezigen, waaronder de legacy partners, partners en sponsoren mochten bieden op speciale jubileum activiteiten die we in aanloop naar en tijdens het komende CHIO zouden willen organiseren. Daar werd gul op geboden. Fijn want daarmee wordt de jubileum editie van het CHIO Rotterdam komend jaar extra feestelijk!

  • Share this article