Broers Schuttert promoveren naar Olympisch en B-kader

Schuttert2

ERMELO (KNHS) – Op grond van zijn prestaties afgelopen maanden met Kisby is Maikel van der Vleuten met de merrie opgenomen in het B-kader van de Nederlandse springruiters. Goed nieuws ook voor familie Schuttert uit Ommen. Rabo Talent van het Jaar Hendrik-Jan promoveert na zijn prestaties op het NK in Mierlo met Cerona HS naar het Olympisch kader. Jongere broer Frank (19) is door bondscoach Rob Ehrens opgenomen in het B-kader.

Frank Schuttert is de rising-star van de Nederlandse springsport. Met Winchester HS (Numero Uno x Nimmerdor) won hij in september vorig jaar de viersterren Grote Prijs van Donaueschingen en hij verraste eind januari met de overwinning in de Grote Prijs van Jumping Amsterdam. Rob Ehrens nam Frank met Winchester HS op in het team dat in februari aan start kwam in de eerste Furusiyya Nations Cup in Al Ain in de Verenigde Arabische Emiraten. Met twee geweldige foutloze ronden droegen ze bij aan de historische overwinning voor Nederland. Op het NK in Mierlo vorige week reed Frank Winchester HS naar de achtste plaats bij de senioren. Frank maakt dit jaar deel uit van het Rabo Talententeam en richt zich op deelname aan het EK Young Riders in augustus in Vejer de la Frontera. Frank rijdt en traint sinds een paar maanden bij Jos Lansink in Meeuwen (België).

Rob Ehrens neemt Frank en Hendrik-Jan Schuttert volgende maand mee naar La Baule voor de Furusiyya Nations Cup. Hendrik-Jan, tijdens Jumping Amsterdam uitgeroepen tot Rabo Talent van het Jaar 2012, eindigde op het NK in Mierlo op de vijfde plaats met zijn topmerrie Cerona HS (Celano x Lord Calando). Deze prestatie was goed voor promotie naar het Olympisch kader. Hendrik-Jan werd in 2012 in zijn eerste jaar bij de senioren door Rob Ehrens ingezet in de landenwedstrijden van Falsterbo, Kopenhagen en Hickstead. In de laatste twee plaatsen won Hendrik-Jan de Grote Prijzen op vier en vijfsterren-niveau Ook dit jaar is Hendrik-Jan (23) opgenomen in het Rabo Talenteam.

Maikel van der Vleuten, Rabo Talent van het Jaar in 2006 en 2010, is de laatste maanden in grootse vorm. Op de wereldranglijst steeg Maikel naar de 27e plaats. Met zijn Olympisch zilveren VDL Groep Verdi TN, waarmee hij als is opgenomen in het Olympisch kader, won de ruiter uit Someren de Grote Prijs van AL Ain. Twee dagen eerder droeg Maikel met Kisby (Kaiserwind x Lohberg) bij aan de winst in de Landenwedstrijd. Maikel rijdt de vosmerrie van collega Sergio Alvarez Moya pas sinds december en reed haar naar de 6e plaats in de Grote Prijs van Bordeaux en won de Grote Prijs van ’s Hertogenbosch. Op het NK in Mierlo werden ze op zondag tweede in de finale en eindigden op plaats 7 in de eindstand.

A Kader

Jeroen Dubbeldam BMC Quality Time TN
Marc Houtzager Sterrehof's Opium
Marc Houtzager Sterrehof's Tamino
Gerco Schröder London
Hendrik Jan Schuttert Cerona HS
Harrie Smolders Exquis Walnut de Muze
Maikel van der Vleuten VDL Groep Verdi
Maikel van der Vleuten Kisby
Leon Thijssen Tyson
Jur Vrieling VDL Bubalu

B Kader

Ruiter Paard
Jeroen Dubbeldam BMC Utascha SFN
Marc Houtzager Sterrehof's Voltaire
Henk van de Pol BMC Warrant TN
Frank Schuttert Winchester HS

  • Share this article