BMC Van Grunsven Simon verkocht naar de USA

Jeroen dubbeldam

WEERSELO (KNHS) - Het toppaard BMC Van Grunsven Simon (Mr. Blue x Polydox), waarmee Jeroen Dubbeldam de eerste plek innam van de WBSFH rankings (van 30 sept. 2011) is door zijn eigenaren, de gebroeders Van Grunsven, verkocht naar de USA. Het paard wordt door de nieuwe eigenaar ter beschikking gesteld aan de Amerikaanse amazone Beezie Madden.

Dubbeldam won met Simon in 2010 de Grote prijs van Calgary en de wereldbekerkwalificatie in Verona. In 2011 maakten ze driemaal deel uit van de Nederlandse equipe. In Aken en Rome wisten Simon en Dubbeldam de landenwedstrijd winnend af te sluiten, terwijl in Rotterdam het Oranje kwartet als vierde eindigde. Tijdens het afgelopen CHIO Rotterdam eindigde de combinatie zij als tweede in de Longines Grand Prix Port of Rotterdam. Ook tijdens het EK in Madrid kwam deze combinatie voor Nederland in actie en eindigde individueel als zesde, terwijl ze als lid van het Nederlands team vierde werden. Eerder in 2011 beëindigden zij de wereldbekerfinale in Leipzig als derde.

"Natuurlijk vind ik het erg jammer dit paard is verkocht. Tegelijkertijd is er iets van berusting dat nu eindelijk de kogel door de kerk is. Positief is dat Simon, wat in mijn ogen één van de beste paarden ter wereld is, nu door één van de beste amazones ter wereld bereden gaat worden. Dit paard verdient geen tweederangs ruiter en dat is gelukkig ook niet gebeurd", aldus Jeroen Dubbeldam, die BMC Van Grunsven Simon sinds 2009 in zijn stal had

  • Share this article