Annemarieke Roling op herhaling in KNHS-Para Dressuur Trophy

CHIO2016 Annemariee Roling Nobel Richochet

Annemarieke Roling-Nobel heeft met haar paard Doo Schufro ook de tweede wedstrijd van de KNHS-Para Dressuur Trophy gewonnen. In Zuidwolde beloonde de juryleden haar individuele proef met 65,29 procent. Daphne Meulenbroek is met Zazia goed bezig in de competitie. Na de derde plaats in Genemuiden eindigde ze in Zuidwolde als tweede.

Ellen van den Berg, die samen met Thea Mandemaker de proeven jureerde in de tweede seizoenwedstrijd van de KNHS-Para Trophy, was enthousiast over winnares Annemarieke Roling-Nobel en haar paard Doo Schufro. “Ze vormen een mooie combinatie en Doo Schufro is een hartstikke leuk paard. Hij kan heel goed stappen en daar heeft Annemarieke in Grade III veel voordeel van. In de proef mocht Doo Schufro nog iets meer bovenin blijven. Annemarieke vertelde dat het haar vandaag veel energie kostte. Maar het ziet er gewoon heel goed uit.”

Voor Daphne Meulenbroek was de lange reis vanuit Brabant naar Zuidwolde lonend. Met Zazia eindigde ze als tweede. “Haar paard let goed op”, vertelt Van den Berg. “Ze kregen helaas wat storinkjes in de proef. Ik vind dat Daphne goed bezig is. Vandaag reden ze de nieuwe proeven en dat was nog wennen.”

Roling-Nobel en Meulenbroek zijn vertrouwde namen in de para-dressuur. “Ik heb vandaag ook nieuwe gezichten gezien. Ze moeten nog leren om de proef wat beter af te werken, maar er zit zeker potentie in”, kijkt Van den Berg terug op de tweede wedstrijd.

Uitslag KNHS-Para Dressuur Trophy, Zuidwolde, 22 januari
1. Annemarieke Roling-Nobel, Doo Schufro (v.Doolittle), Koningin Emma, RV., 65,29%
2. Daphne Meulenbroek, Zazia (v.Radisson), Jacobus, RV., 64,76%
3. Demi Haerkens, Temptation (v.Sunny-Boy), St. Clemens, RV, 62,80%
4. Yorick Smit, Thai-Bo (v.Ferro), Herveld en Omstreken, RV., 62,56%
5. Sylvie Rikkers, Don Diablo (v.Spielberg), In Den Bosch, RV., 62,26%

  • Share this article