Algemene Vergadering FEI in Montreux

Algemene vergadering FEI

Afgelopen dagen waren vertegenwoordigers van de hippische sport van over de gehele wereld samen in Montreux tijdens de Algemene Vergadering van de FEI. Hieronder een kort verslag.

De FEI en de IFHA (International Federation of Horseracing Authorities) hebben hun krachten gebundeld in een nieuwe federatie, de International Horse Sports Confederation (IHSC) en vormt daarmee het eerste instituut dat alle paardensport disciplines (racing, springen, dressuur en paradressuur, eventing, mennen en para-mennen, endurance, reining en voltige vertegenwoordigd.

In speeches van vertegenwoordigers België, Mauritius, Soedan, Taipei, de USA en Jamaica werd een dringende oproep aan Prinses Haya gedaan om nog een derde termijn te blijven als president van de FEI. Deze speeches waren een vervolg op een petitie die door meer dan 100 landen was getekend met een verzoek om de statuten van de FEI aan te passen zodat een derde termijn mogelijk wordt. Het voorstel voor wijziging van de statuten staat op de agenda voor de voor het Sports Forum dat de FEI in april 2014 in Lausanne organiseert.

Tijdens de Algemene Vergadering werden tijdens het FEI Awards Gala 2013 presented by Longines de FEI Awards uitgereikt aan:

Longines Rising Star Award Reed Kessler (USA)

Reem Acra Best Athlete Award Charlotte Dujardin (GBR)

Best Groom Award Carmen Thiemann (GER)

Development Award National Army Riding School “Grito de Asencio” (URU)

Against All Odds Joann Formosa (AUS)

Voordat de winnaars op het podium geroepen werden vroeg Prinses Haya de aandacht voor Reed Kessler (jongste deelnemer aan Olympische Spelen), Charlotte Dujardin (2x goud tijdens Olympische Spelen) en Joann Formosa (gouden para-olympische deelnemer) die volgens haar de waardigheid, elegantie en schoonheid van de hippische sport aan de hele wereld hebben getoond.

De besluiten van de Algemene Vergadering vindt u hier

  • Share this article