Adelinde Cornelissen wint FEI Award voor beste atlete

Adelinde Cornelissen Parcival 1 Internet2

Rio de Janeiro 15 Nov 2011 - Vijf vrouwen werden geëerd voor hun bijdrage aan de paardensport tijdens de FEI awards ceremonie op 14 november in het Copacabana Palace Hotel in Rio de Janeiro. De winnaars van de 2011 awards waren:

Soraya Ourrais (FRA/MAR) - Development Award
Nina Lamsam Ligon (THA/USA) - HSBC Rising Star Award
Alice Gaillard (FRA) - Best Groom Award
Meg Wade (AUS) - Against All Odds Award
Adelinde Cornelissen (NED) - Reem Acra Best Athlete

Het commentaar van FEI President Prinses Haya was: "Paardensport is de enige spory waar vrouwen en mannen op gelijk niveau tegen elkaar strijden en daar trots op zijn. De prestaties, toewijding, vastberadenheid en moed van deze winnaars staken echter ruimschoots uit boven de andere nominaties, mannen en vrouwen, die we hebben ontvangen. Adelinde, Alice, Nina, Meg en Soraya zijn een voorbeeld en inspiratie voor de gehele paardensportwereld."

Een spectaculair wereldbekerseizoen 2010/en 2011 waarin Adelinde Cornelissen en haar vosruin Jerich Parzival alle vijf kwalificaties won gong vooraf aan de finale in Leipzig waar de combinatie op de tonen van de Tchaikovsky's Notekraker Suite naar de overwinning danste. Daarna zette het succes zich voort. Tijdens het FEI EK Dressuur 2011in Augustus won Adelinde met Jerich Parzival zowel de individuele Grand Prox Special als de Grand Prix Kür op Muziek voor de overvolle tribunes in Rotterdam.

  • Share this article