5 mini documentaires die je raken

EK
Schermafbeelding 2019 06 15 om 14 20 07

Het programma Werken als een Paard (WaeP) richt zich op kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en bestaat inmiddels uit drie projecten: een project voor het speciaal onderwijs, een vakantieschool en een naschools project. De rode lijn van de projecten is: als je werkt als een paard, kun je veel bereiken, ook met een beperking of in lastige omstandigheden. In de projecten staan de kinderen en hun talenten centraal. Een deel van de Werken als een Paard projecten speelt zich af op het terrein van de Rotterdamsche Manège, waar ook de Longines FEI Europese Kampioenschappen worden georganiseerd. In aanloop naar deze EK's is een serie filmportretten gemaakt van 5 kinderen uit het programma Werken als een Paard.

Met deze mini documentaires willen we de kijker raken met portretten van kinderen met een bijzonder verhaal. Daarnaast laten zien wat de toegevoegde waarde van de projecten van Werken als een Paard is in de levens van de kinderen.

We beginnen elke aflevering met een scene uit het dagelijks leven van het kind. Dat kan op school zijn, thuis of in de crisisopvang. Zo krijgen we een beeld van de omgeving waaruit hij/zij komt. Van daaruit gaan we onderweg naar de manege. Soms volgen we de kinderen op verschillende momenten om in het verhaal een ontwikkeling zichtbaar te maken. Dan laten we de activiteit zien waar het kind aan deelneemt en daarbij focussen we natuurlijk in het bijzonder op onze personages, het paard en het kind. In de laatste scene overwint het kind iets, bijvoorbeeld: wezenlijk contact maken met het paard, de verzorger, of met andere kinderen, of simpelweg plezier hebben.

Wilfried de Jong verzorgt de voice-over voor de documentaires. De coördinatie van de documentaires ligt bij het CHIO Rotterdam, de organisator van de EK’s. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met ‘Firma Film’ en Wilfried de Jong. Net als veel andere side-events zijn ook de mini-documentaires mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS.

De mini docu's zullen vanaf 19 juli ondermeer worden uitgezonden via RTV Rijnmond en via de online kanalen van de Longines FEI Europese Kampioenschappen en haar partners. De mini documentaires zullen ook in het Engels worden ondertiteld.

  • Share this article