5 mei Bevrijdingsdag 2e editie van Oldtime Kralingen

Authentieke rijtuigen en bijzondere oldtimers op Rotterdamsche Manège.

Rotterdam, 28 april 2013- Op 5 mei a.s. vindt op de terreinen van de Rotterdamsche Manège behalve de traditionele Open Dag voor de 2e keer Oldtime Kralingen plaats, een gecombineerde show van authentieke rijtuigen en bijzondere oldtimers. Dit keer met als thema Bevrijdingsdag. Negen authentieke rijtuigen en één replica maken ’s ochtends een rijtoer naar het Lage en Hoge Bergse Bos en vormen ‘s middags samen met achttien oldtimers een unieke static show in de Rotterdampiste op het terrein van CHIO Rotterdam en Rotterdamsche Manège. City Racing organisator, Dakar-deelnemer en bovenal autoliefhebber Herman Vaanholt jureert de deelnemers.

”Vorig jaar hebben we voor de eerste keer Oldtime Kralingen georganiseerd ter gelegenheid van ons 175 jarig-bestaan. Daarbij werd de wens uitgesproken dat dit een nieuwe traditie zou worden,” zegt Roelof Gortemaker, voorzitter van de Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège ‘De Jockey Club’. “Zie daar! We beleven de tweede editie met nog meer rijtuigen en oldtimers dan vorig jaar!”

Bij de rijtuigen nemen o.a. een Shooting Brake (1900), een Hongaarse jachtwagen (1895), een bakkerswagen (1915) en een Kjokken Tritte (1905) en een Gig uit 1896 deel. Bij de oldtimers zijn vrijwel alle unieke automobielen van afgelopen jaar weer van de partij. Nieuw zijn o.a. een Willys leger jeep uit 1942 (heeft deelgenomen aan de bevrijding van de 2e Wereldoorlog), een Studebaker Commander "Big Six" (1928), een Cadillac 62 Club coupé (1949) en een Daf 33 (1966).

Bekijk de volledige deelnemerslijst & programma.

  • Share this article