Wereldruiterspelen Kür op muziek gecanceld

25168022601 a6439378c1 z

Vanwege de komst van orkaan Florence is het programma van de FEI Wereldruiterspelen drastisch aangepast. Vanaf zaterdag einde middag wordt veel overlast verwacht van wind en regen. Het volledige programma op zondag is inmiddels geannuleerd naar aanleiding van de laatste weersvoorspellingen. In eerste instantie zou de kür op muziek verhuizen van zondag naar maandag. Maar in overleg met de Chef 'd Equipes, de FEI en organisatie is besloten om deze rubriek nu helemaal af te gelasten. Voor Nederland zou Edward Gal met GLOCK's Zonik N.O.P. aan start verschijnen.

Chef 'd Euipe Maarten van der Heijden: "De Europese dressuurpaarden vliegen maandag terug en er is geen mogelijkheid om deze planning te wijzigen. Het is absoluut onverantwoord om deze paarden anderhalf uur na een prestatie op het vliegtuig te zetten. In het belang van de paarden is in gezamenlijkheid besloten om de kür af te gelasten." Ook de optie om de wedstrijd binnen te laten verrijden in de hal waar ook de reining plaatsvindt bleek niet haalbaar, het was niet mogelijk om tijdig de bodem in orde te hebben.

De eventingpaarden vliegen dinsdag naar huis. De afsluitende springrubriek voor de eventers wordt nu maandag verreden in plaats van zondag. Het gewijzigde tijdschema volgt zo spoedig mogelijk. Op dit moment worden op het terrein nog steeds volop voorbereidingen getroffen voor de komst van Florence, die vooral zaterdagnacht en zondag voor veel overlast zal zorgen in Tryon.

Florence is inmiddels afgezwakt naar een tropische storm, maar zal naar verwachting voor zeer veel wateroverlast gaan zorgen.

Officiële website www.Tryon2018.com

  • Deel dit artikel