Sociëteit Schoufour in de ban van Rotterdam

DSC 1165

Op 24 september kwamen de leden van Sociëteit Schoufour voor het eerst sinds het 70ste CHIO Rotterdam en de daaropvolgende vakantieperiode weer bijeen in ons restaurant. Er was veel met elkaar te bespreken tijdens de borrel die, genietend van de laatste zonnestralen nog buiten op het terras plaatsvond.

Daarna namen de gasten plaats aan de fraai gedekte tafels en lieten zich niet alleen op een prachtig, door Maison van den Boer verzorgd menu trakteren maar ook op een bijzonder interessante lezing door Jeroen Kuyper, directeur van Rotterdam Partners. De door ‘zijn’ stad gepassioneerde Rotterdammer is met zijn team keihard bezig om de stad populair te maken in binnen en buitenland. Rotterdam Partners is op verschillende terreinen actief. Samen met partners werken ze aan de promotie van de stad, bevorderen van internationale handel en investeringen, het aantrekken van congressen en evenementen voor de stad, het bevorderen van toerisme, woonpromotie, het bouwen van netwerken en het faciliteren van Rotterdammers, Rotterdamse bedrijven, stakeholders als ambassadeurs van de stad. En met succes, Rotterdam komt steeds vaker voor in de top van mooie lijsten in binnen- en buitenland. Reden voor Jeroen Kuyper om ook goed na te denken over de lange termijn visie voor de stad en wat er nodig is om de stad te laten profiteren én het eigen Rotterdamse karakter te behouden. De aanwezigen hingen aan de lippen van Jeroen Kuyper, het ging immers over ‘hun’ stad.

Na de hoofdspreker deed gastheer en algemeen directeur van het CHIO Rotterdam, Jan de Mooij, verslag van zijn bezoek aan de recent gehouden Wereldruiterspelen in Tryon en vertoonde hij een sfeerimpressie van de aanstaande FEI Europese Kampioenschappen in Rotterdam. Ook sprak hij een warm welkom uit voor Trevel als nieuw lid van de Sociëteit Schoufour. Alles bij elkaar was het wederom een prachtige avond.

  • Deel dit artikel