Primeur CHIO Rotterdam: 3D paard voor winnaars Kür op Muziek en Rabokampioenschap van Rotterdam

IMG 5447

Tijdens het CHIO Rotterdam wordt een bijzondere nieuwe technologie gelanceerd. Dankzij een speciaal ontwikkelde PaardenscannerTM is het nu mogelijk om een levensecht beeld van je eigen paard in 3D te printen. Hiermee is een nieuwe primeur in 3D printen bereikt: het is m echt! My Horse in 3D is het eerste bedrijf in de wereld die dit mogelijk maakt en om dat extra speciaal te maken bieden ze de winnaars van de Grand Prix Kür op Muziek en van het Rabokampioenschap van Rotterdam zo’n 3D print aan.

Als er iets kenmerkend is aan de paardensport, dan is het de bijzondere band tussen mens en paard. Het zijn daarbij de details die ieder paard uniek maken: de specifieke zachte blik, de opvallende vorm van de bles, de combinatie van sokken en/of die opvallende houding. Geen enkel paard is hetzelfde.

“Het creëren van een levensecht beeld van een paard of pony is een uitdagende klus” geeft Manuel Groeneweg, Technical Director en pionier in 3D scan technologie aan. “Het gaat bij een paard niet alleen om de fysieke karakteristieken maar ook om het vastleggen van de persoonlijkheid en het regisseren van de juiste pose”.

“Dankzij een speciaal ontwikkelde 3D paardenscannerTM en de begeleiding van ervaren paardenfotografen zijn we in staat om de verschillende factoren vast te leggen”, legt Manuel Groeneweg uit. “Met meer dan 150 camera’s leggen we elk detail van een paard in 3D vast om het daarna te printen. Hierdoor komen zowel de kleur als de aftekening overeen met jouw paard maar ook uitstraling en blik van het beeld zijn hetzelfde”. Deze geavanceerde technologie komt uit Bleiswijk maar er blijkt vraag vanuit de hele wereld. En met de mobiele scanner is het geen probleem om hier opvolging aan te geven.

Van welk GP dressuurpaard en welk springpaard zien we straks een 3D geprint beeld? We weten het einde van de dag… Benieuwd ? Kom naar de stand van My Horse in 3D in het Stroodorp.

  • Deel dit artikel