Jeugdochtend 75ste CHIO wordt om nooit te vergeten

CHIO
ADB chio 2023 jeugdochtend britt dekker 7952
Foto: Anouk den Breejen

Het programma voor de jeugdochtend van dit 75ste CHIO Rotterdam wordt heel bijzonder. Het begint al om 10.00 uur en tot 13.30 uur komen er van allerlei mooie, leuke en spannende optredens voorbij. En daarna kun je met je hobby horse in de Kid's Kuip nog het Werken als een Paard mini parcours springen met Kristy Snepvangers.

Boogschieten te paard

We beginnen de jeugdochtend al meteen met een spektaculair optreden. Siem Budding is pas 20 jaar maar nu al Europees kampioen boogschieten te paard! Hij begon met boogschieten toen hij negen jaar oud was en op zijn zestiende nam hij z'n eerste boogschietlessen op de rug van een paard in Hongarije. Inmiddels behoort hij tot de beste van de wereld.

Men marathon

We vervolgen het programma met een men marathon door drie aanspanningen. Met hun pony enkelspannen scheuren ze door de marathon hindernissen, je zult verbaasd zijn hoe goed ze kunnen sturen!

Leren springen

Als je tijdens het CHIO vanaf de tribune de springruiters met hun paard over die hele hoge hindernissen ziet springen vraag je je misschien af of jij dat ook wel zou kunnen en durven. En hoe leer je dat dan? Dat laat Tim Moesman en de HCN Kids je zien in de Bixie & Friends demonstratie.

Voltige

Voltige is één van de zeven disciplines binnen de paardensport bij de KNHS. Bij voltigeren worden gymnastische oefeningen op de rug van een galopperend paard gedaan. Voltigeren draait om ontspanning, souplesse, evenwicht, kracht, ritme en de harmonie met een paard. Eigenlijk is het acrobatiek op een bewegend paard. Cynthia Danvers heeft zelf WK’s gevoltigeerd en werd later trainer en longeur voor voltigeteams. Ze heeft zelfs het WK gejureerd. Tijdens de jeugdochtend verzorgt ze met haar team, dat volledig uit kinderen bestaat, een voltige demonstratie.

My Little Ponies

Bij Kristy en Kitty, ook wel bekend als 'My Little Ponies', draait alles om plezier hebben en een positieve boodschap overbrengen. Met hun Shetlanders laten ze zien hoe leuk kleine paardjes zijn en dat je ook vanaf de grond, gave dingen kunt bereiken. Ze zijn zowat van alle markten thuis, maar de grootste passie ligt bij Horse Agility en het geven van hun kleurrijke en vrolijke shows. En die positieve boodschap brengen ze niet alleen over op paarden maar ook naar volgers en toeschouwers. Door hun herkenbare regenboog obstakels en typerend regenboog branding willen zij dat iedereen zich welkom, geliefd en gehoord voelt. “Wees lief voor jezelf en wees lief voor elkaar, Love Only” is hun boodschap.

Family Power Dressuur

Vader Arthur en dochter Sofie van Rooij rijden een pas de deux. Arthur heeft z'n sporen al verdiend als dressuurruiter en inmiddels timmert Sofie ook behoorlijk aan de weg. Tijdens het afgelopen NK won ze de kleine finale bij de junioren. Zij nemen het op tegen Britt Kikkert van der Linde en haar moeder Eva van der Linde. Ook Britt doet het hartstikke goed. Een paar weken geleden werd ze met Jerenzo Texel nog Nederlands kampioen bij de Children. Petra van Esch (44) komt haar drie dochters Naïta(14), Ima (11) en Febe (8) en zij rijden een viertal.

Deze drie families rijden tijdens de jeugdochtend een proef en het publiek mag jureren!

Britt Dekker en George

We sluiten de ochtend af met een optreden van niemand minder dan Britt Dekker met haar geweldige schimmel George. We hebben vorig jaar gezien hoe leuk George het vindt in het Kralingse Bos dus dat wordt vast weer leuk!

Kristy Snepvangers in de Kid's Kuip

Als het programma is afgelopen kun je nog naar de Kids Kuip toe. Daar kun je allemaal leuke activiteiten doen. Je kunt daar een wedstrijd springen met Kristy Snepvangers en haar hobby horses. Je eigen hobby horse meebrengen mag natuurlijk ook! Spring jij mee over het mini parcours?

  • Deel dit artikel