Jan Kees de Jager inspireert leden Sociëteit Schoufour

EK
AL1 0365

In de Grandstand kwamen vanavond de leden van Sociëteit Schoufour bijeen. Natuurlijk om te netwerken en te genieten van een heerlijk diner van chefkok Raymond van Maison van den Boer, maar zeker ook om te luisteren naar de keynote van Jan Kees de Jager. Als voorzitter van de Economic Board Zuid-Holland hield Jan Kees de Jager een inspirerend betoog over de (economische) toekomst van onze regio en de verantwoordelijkheden van ondernemingen, onderwijs en overheid daarin.

Zuid-Holland is weliswaar de regio met de grootste bedrijvigheid van ons land en maar liefst 3 top universiteiten. Toch is dat niet terug te zien in onze economische groeicijfers en ook binnen de arbeidsmarkt in onze regio is sprake van een grotere mismatch dan in andere delen van Nederland. Daar moet iets aan gebeuren, vindt Jan Kees de Jager. Bedrijven moeten samenwerken met wetenschappers, corporates met start ups en scale ups en ondernemers, overheid en onderwijs zijn samen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van digitale vaardigheden. Zijn betoog sprak aan bij deze 'captains of industry' en er werd nog een tijd gediscussieerd. Het is niet vreemd als de woorden van deze avond in de toekomst op z'n Rotterdams omgezet worden in daden. In ieder geval dankte de voorzitter van Sociëteit Schoufour, Frans Lavooij, de spreker van vanavond met een mooie fles champagne, aangeboden door Moët & Chandon.

Naast de keynote gaf algemeen directeur van de Longines FEI Europese Kampioenschappen, Fred Rozendaal, een update over de stand van zaken en de schaalgrootte van de aankomende EK's en het brede programma van side events in aanloop naar het evenement.

Deze inspirerende avond werd afgesloten met een heerlijk 'walking dessert'.

Bijeenkomst Sociëteit Schoufour (mei 2019)
  • Deel dit artikel