Groot-Brittannië wint Furusiyya FEI Nations Cup presented by Longines

GBR Furusiyya FEI Nations Cup Rotterdam

Het team van Groot-Brittannië, bestaande uit Ben Maher, Joe Clee, Jessica Mendoza en Michael Whittaker, won de Furusiyya FEI Nations presented by Longines vandaag na een zeer spannende strijd. Frankrijk werd tweede en het Zweedse team derde. Het Nederlandse team bestaande uit Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten, Leopold van Asten en Gerco Schröder behaalde een vijfde plaats.

Na de eerste manche stond Duitsland met vier foutloze ritten van Christian Ahlmann, Patrick Stühlmeyer, Ludger Beerbaum en Daniel Deusser aan de leiding gevolgd door Frankrijk met slechts 1 strafpunt wegens tijdsoverschrijding. De Britten gingen met 5 strafpunten de tweede manche in waar Ben Maher, Joe Clee en Jessica Mendoza 3 fenomenale foutloze ritten reden, terwijl de Fransen in de tweede manche 6 strafpunten verzamelden en Duitsland 12.

Er werden slechts 4 dubbele foutloze ronden gereden in het parcours van Louis Konickx, door Joe Clee (GBR) met de schimmel Utamaro D Ecaussines, door Patrice Delaveau (FRA) met Lacrimoso 3Hdc, door Daniel Deusser (DUI) met Cornet d'Amour en door Gerco Schröder (NED) met Glock's Cognac Champblanc.

Voor de Engelse bondscoach Di Lamperd was het de tweede wedstrijd voor kwalificatiepunten dit seizoen en ook de tweede keer dat ze met haar team de volle punten binnenhaalde. "Ik vind het geweldig om hier in Rotterdam te zijn en en fantastisch om ook nog te winnen." Ondanks de twee foutloze rondes vond Joe Clee het parcours niet eenvoudig: "Utamaro d'Ecaussines was uitstekend in vorm en deed enorm z'n best vandaag."

Rob Ehrens selecteerde voor de FEI Furusiyya Nations Cup in Rotterdam zijn sterkste team met als doel de winst in het Kralingse Bos. De missie leidde echter niet tot het gewenste resultaat. “Rotterdam is ons concours niet. Het is hier altijd wat”, aldus een teleurgestelde Ehrens, die de laatste jaren een topklassering in de thuiswedstrijd ontbeerde. De vijfde plaats in Rotterdam brengt Nederland op de 6e plaats in de tussenstand van de FEI Furusiyya landencompetitie na 5 wedstrijden. Alleen in het Zweedse Falsterbo kunnen nog punten behaald worden. “Ik ga er eens rustig over nadenken hoe mijn team er dan uit gaat zien. Maar we kunnen niets aan het toeval overlaten”, kijkt Ehrens vooruit.

  • Deel dit artikel