FEI onderzoekt jurering Kür op Muziek

EK kur op muziek 1

Op 24 september a.s. zal in Warendorf de jurering van de Kür op Muziek bekeken worden met als doel om de consistentie en accuratesse te verbeteren. Tijdens dit test-evenement, dat open gesteld is voor publiek en media worden 20 Küren op Grand Prix niveau gepresenteerd. Op de dag erna vindt er een besloten debriefing plaats met de FEI Dressage Committee, de directieleden van de FEI Stakeholder clubs, de leden van de FEI Freestyle werkgroep Katrina Wüst (GER), Peter Holler (GER), Stephen Clarke (GBR), en David Stickland (USA), een senior onderzoeksmedewerker van Princeton university en een FEI consultant op gebied van statistieken voor dressuur jurering.

De FEI juryleden Stephen Clarke (GBR), Wim Ernes (NED), Christoph Hess (GER), Peter Holler (GER), Henning Lehrmann (GER), Hans-Christian Matthiesen (DEN), Ulrike Nivelle (GER), Dr Dieter Schüle (GER), Christof Umbach (LUX), en Katrina Wüst (GER) zullen jureren.

"Het idee om een test evenement te organiseren gaat ons helpen om de jurering van de Kür op Muziek te verbeteren werd goed ontvangen tijdens het HEI Sports Forum eerder dit jaar," aldus voorzitter van de FEI Dressage Committe Frank Kemperman. "De Kür op Muziek wordt van alle dressuurproeven gekarakteriseerd door de meest subjectieve elementen voor jurering en we moeten ons best blijven doen om de objectiviteit te verbeteren. Dat komt ten goede aan de ruiters, de juryleden en de gehele dressuursport," vervolgt Kemperman. "In vijf rondes gaan we met verschillende nieuwe ideeën aan de slag en ik verwacht dat dit evenement hiermee een belangrijke bijdrage gaat leveren aan meer transparantie in de jurering van de Kür op Muziek."

De conclusies van de test worden besproken door de FEI Dressage Committee.

  • Deel dit artikel