Dinja van Liere rijdt nieuwe Kür met Hermès

CHIO
DV CHIO123 Hermes N O P van Liere Dinja NED A2822
Foto: Danielle Vink

Zaterdagavond in de afsluitende internationale dressuurrubriek de Rotterdam Topsport Kür op Muziek, komen voor TeamNL dressuur amazones Emmelie Scholtens en Dinja van Liere aan de start. Deze avond is altijd mooi en altijd sprookjesachtig ieder jaar volledig gevulde tribunes. Dit jaar zal Nederlands Kampioen Dinja van Liere en haar toppaard Hermès aan het Rotterdamse publiek hun nieuwe kür presenteren.

Dinja: “Deze kür is in principe gemaakt voor de Olympische Spelen in Parijs maar Hermès was ook toe aan iets nieuws. Ik heb zelf de lijnen bedacht en de muziek is van Joost Peters. De choreografie verzin ik altijd zelf en daarna overleg ik met mijn trainster Rieky Young wat beter kan of anders moet.

De moeilijkheidsgraad van deze nieuwe kür is hoog, de hoogste die er is, maar toch met mooie, lange lijnen. Ik wil geen circusact. Ook vind ik dat er flow in een kür moet zitten en dat bereik je niet met korte, rare lijntjes. Over de redenen van deze kür, één daarvan is dat Hermès een intelligent paard is dat zich snel verveelt, Hij weet snel de lijnen in een kür en daarom is het handig om er meerderen te hebben.

Mijn oude kür zal ik ook nog blijven rijden. Over mijn nieuwe kür, er komen diverse artiesten in voor. Het is een compositie met alleen maar vrouwelijke artiesten. Dolly Parton, de Spice Girls, Madonna, echt Girl Power. Het is al zeg ik het zelf een moderne en spectaculaire kür die eruit knalt. Een voordeel met Hermès is dat hij alles kan hebben. Daarnaast hou ik ook wel van een beetje spektakel dus deze kür past ons dan ook helemaal. Overigens hoop ik dat Hermès en ik morgen weer een goede proef kunnen laten zien en te kunnen benadrukken dat we in vorm en klaar zijn voor Parijs.”

  • Deel dit artikel