België verzekerd van finaleplaats en promotie naar Europe Division 1

Catherine Van Roosbroeck 2 Lws

Belgie heeft gisteren me een overwinning van de FEI Nations Cup in Roeser (LUX) z'n terugkeer naar de FEI Nations Cup Europe Division 1 en z'n deelname aan de finale vastgelegd.

Met 0 fouten na de eerste manche en slechts strafpunten in de tweede manchee wonnen ze opnieuw een divisiewedstrijd. Gastland Luxemburg eindigde op een mooie tweede plaats, voor de Arabische Emiraten die derde werden.

Door deze overwinning kan het Belgische team niet meer ingehaald worden in het overall klassement van de FEI Nations Cup Europe Division 2. De strijd om de tweede promotie- en finaleplaats gaat volgende maand in Gijon verder. De Britten staan er goed voor maar hun tegenvallende resultaat in Roesel heeft de positie van het Engelse team niet verstevigd.

Nicola Philippaerts was de enige in de eerste rond met een foutje maar in z'n tweede ronde met H&M Harley vd Bisschop bleven alle balken in de lepels. Catherine Van Roosbroeck’s reed probleemloos twee foutloze rondes met haar hengst Gautcho da Quinta. Dominique Hendrickx en Bacardi les Hauts hadden weliswaar een weigering op de driesprong maar het resultaat van het team was toch al goed genoeg om voor Vilm Vermeir en Iq van het Steentje een tweede ronde overbodig te maken.

Het publiek hield de adem in bij de strijd tussen de Luxemburgers en de Zwitsers. Het foutje van Christian Weier werd gevolgd door twee fouten van Victor Bettendorf maar toen Victor's zus Charlotte Bettendorf foutloos was en Marcel Ewen slechts een tijdfout had was het aan oud-Olympisch kampioen Steve Guerdat, om het gastland dat met een totaal van 9 strafpunten had naar een derde plaats te verdringen. Een fout op de driesprong zorgde ervoor dat de Zwitsers na de UAE op een vierde plaats eindigden.

Met 180 punten op een derde plaats in het klassement kan Luxemburg het de Britten lastig maken om die zo gewenste tweede plaats en promotie naar Europe Division 1 te behalen. “We hebben de kans nu, we moeten als team bekijken of het haalbaar is ” aldus bondscoach Christian Weier . “Het is een mooie positie waarin we verkeren. Echter we hebben maar een kleine groep goede paarden!”


Team Resultaat - Roeser:
1. Belgie - 6 strafpunten
2. Luxemburg - 9 strafpunten
3. United Arab Emirates - 10 strafpunten


FEI Nations Cup™ Jumping - Division 2 klassement:
1 Belgie - 380
2 Groot Brittannie - 255
3 Luxemburg - 180

  • Deel dit artikel