België verstevigt z'n koppositie in FEI Nations Cup Europe Division 2

Vcs PR Asset 522461 586567 24651160 015d 40ba adaf c930e0c75d7e 0

Gedurende de eerste twee wedstrijden van de FEI Nations Cup™ Jumping Europe Division 2 moest het Belgische team genoegen nemen met de tweede plaats maar vandaag in Lissabon was de overwinning afgetekend voor de Belgen.

Met slehcts 4 strafpunten hoefde de laatste combinatie Nicola Philippaerts met Chilli Will zelfs geen tweede ronde te rijden. De Belgen hadden inmiddels een voorsprong van 17 strafpunten op de nummer twee, Spanje, terwijl Frankrijk met 24 strafpunten op de derde plaats eindigde. Portugal en Ierland eindigden met elk 25 strafpunten op een gedeelde vierde plaats. Belgie gaat nu stevig aan de leiding in Divisie 2 met 280 punten terwijl Groot Brittannie met 195 punten tweede staat.

Het slimme parcours van Bernardo Costa Cabral’s samen met de tweede ronde in kunstlicht maakte het een interessante avond in de volle Club van Lissabon.

Foutloze ritten van Philippaerts, Constant van Paesschen met Carlow van de Helle, en Fabienne Daigneux Lange met Venue d’Fees des Hazalles zetten de Belgen zonder strafunten al op een voorsprong na de eerste ronde. Het Spaanse team had na de eerste ronde slechts 4 strafpunten en zat de Belgen daarmee op de hielen. In totaal 9 teams kwamen aan start in de eerste ronde waarvan er 8 terug mochten komen in de tweede ronde. Voor Korea eindigde de wedstrijd na de eerste ronde met een totaal van 29 strafpunten.

In de tweede ronde vergaarde het Spaanse team 17 strafpunten ondanks een mooie tweede foutloze rit van Diego Perez Bilbao en HH Best. Toen Van Paesschen en Daigneux Lange opnieuw foutloos reed waren de Belgen onverslaanbaar. De Belgen maken goed gebruik van hun tijd in Division 2 door aan zeven wedstrijden deel te nemen, de volgende is in Uggerhalne in Denmark volgende week zaterdag.

Team Resultaat - Lissabon:
1. Belgie - 4 strafpunten
2. Spanje - 21 strafpunten
3. Frankrijk - 24 strafpunten

FEI Nations Cup™ Jumping - Division 2 tussenstand:
1 Belgie - 280
2 Groot Brittannie - 195
3 Polen - 95

  • Deel dit artikel