Bariton Ernst Daniel Smid geeft live commentaar tijdens InterChem Grand Prix Kür op Muziek

Foto 1 Ernst hoge resolutie

De bekende bariton Ernst Daniel Smid zal dit jaar tezamen met directeur sportief dressuur Laurens van Lieren live commentaar verzorgen tijdens de CDIO 5* InterChem Grand Prix Kür op Muziek van het CHIO Rotterdam op zaterdagavond 23 juni. Ernst Daniel Smid verleent zijn medewerking o.a. om aandacht te krijgen voor de Stichting Pijn bij Kanker waarvoor hij ambassadeur is. De InterChem Kür op Muziek is tevens de ontknoping van de FEI Nations Cup dressuur.

"Dit is geheel nieuw binnen de dressuursport. Met deze co-presentatie van Laurens en dit muzikaal fenomeen verwachten wij dat onze InterChem Grand Prix Kür op Muziek nog aantrekkelijker voor het publiek wordt," zegt Jan de Mooij, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam. "Daarnaast vinden wij de Stichting Pijn bij Kanker een goed initiatief dat wij graag een warm hart toedragen."

"Ik vind de paardensport machtig mooi om te zien en er zijn weinig sporten die de combinatie met muziek maken, terwijl de sport daar juist eleganter en interessanter van wordt," aldus Ernst Daniel Smid. "Daaraan lever ik graag mijn bijdrage!"

Over Ernst Daniel Smid en de Stichting Pijn bij Kanker

De bariton Ernst Daniël Smid (1953), Ridder in de Orde van Oranje Nassau, werd geboren in Enschede, en volgde zijn muzikale opleiding aan het voormalig Amsterdams Conservatorium. Hij studeerde solozang bij Erna Spoorenberg en volgde de opera opleiding o.l.v. Hans van den Hombergh en Max Dooyes. Sedert 1978 reisde hij als solist verbonden aan diverse operahuizen heel Europa door. Zijn repertoire is groot en bevat werken van alle grote componisten Verdi, Puccini, Rossini, Donizetti, Wagner, Mozart, Strauss, Sjostakovitsch, Tsjaikovski, etc. Sedert 1991 viel zijn kunnen op bij het grote publiek. Hij kwam, zag en overwon met zijn intense creatie van Javert in de musical Les Miserables.

Sinds het overlijden van zijn vrouw Roos aan de gevolgen van alvleesklierkanker in september 2012, is Ernst Daniel Smid vastberaden als het gaat om pijn bij kanker. Haar laatste twee maanden kenmerkten zich door onuitwisbare pijnen waaraan ze te gronde leek te gaan. Een dierbare zo zien lijden, dat geeft zo’n machteloos gevoel. Onbedoeld blijkt pijn en de bestrijding daarvan een ondergeschoven kindje. En pijn is geen symptoom, pijn is een ziekte op zich! Daarom heeft hij met een aantal specialisten en betrokkenen het initiatief genomen de Stichting Pijn bij Kanker op te richten.Hij deed dit samen met prof. dr. Kris Vissers, hoogleraar Pijn en Palliatieve Geneeskunde, om met de Stichting Pijn bij Kanker meer aandacht te vragen voor pijn(bestrijding) bij kanker. Als onafhankelijke stichting neemt de stichting een voortrekkersrol in waar het gaat om pijn bij kanker in de breedste zin van het woord. Enerzijds waar het gaat om de fysieke pijn van de patiënt. Anderzijds ook om de emotionele pijn die door tal van factoren wordt beïnvloed.

 
  • Deel dit artikel