06-05-2011, Hippische bestemming terrein Rotterdamsche Manège veiliggesteld

Vandaag is door de voorzitter van de Stichting tot Instandhouding van...

Gemeente stemt in met eeuwigdurende erfpacht complex in Kralingse Bos

Rotterdam, 6 mei 2011 - Vandaag is door de voorzitter van de Stichting tot Instandhouding van de Rotterdamsche Manège en door een vertegenwoordiger van het Ontwikkelings Bedrijf Rotterdam de handtekening gezet onder een overeenkomst voor eeuwigdurende erfpacht voor het gehele terrein van 26000m2 aan de Kralingseweg in Rotterdam. Hiermee is de hippische toekomst van dit complex, waar de Rotterdamsche Manège is gevestigd en jaarlijks het CHIO Rotterdam en dit jaar het EK Dressuur plaats vindt, veiliggesteld. Tegelijkertijd tekenden de Stichting Tot Instandhouding van de Rotterdamsche Manege, de gemeente Rotterdam en de Bouwstichting een overeenkomst over het recht van ondererfpacht voor het stuk grond waarop het nieuwe gebouw met tribunes, stallen en andere faciliteiten wordt gerealiseerd'.

Sinds 1937 toen de Rotterdamsche Manège zich vestigde in de Kralingerhout was de grond gehuurd van de gemeente. Deze omzetting naar eeuwigdurende erfpacht haalt veel onzekerheid weg en garandeert dat de hippische activiteiten van de manege en het CHIO in de toekomst op deze locatie kunnen voortbestaan, aldus Gerard ter Meulen, voorzitter van de Stichting Tot Instandhouding van de Rotterdamsche Manège.

Het terrein was sinds 1937 door de Stichting tot Instandhouding van de Rotterdamsche Manège gehuurd van de gemeente Rotterdam. Ook is het bestaande gebouw van de Rotterdamsche Manège, een rijksmonument, in eigendom van de Stichting tot Instandhouding van de Rotterdamsche Manège. De huur voor de grond werd steeds door de gemeente vastgesteld voor een bepaalde tijd waardoor er altijd enige onzekerheid bestond over het beleid van de gemeente Rotterdam op de vervaldatum van de huurovereenkomst. De eerstkomende vervaldatum zou 2027 geweest zijn. Zeker met de omvangrijke investering die met de nieuwbouw gemoeid gaat, was meer zekerheid voor de lange termijn een vereiste.

  • Deel dit artikel