Talenten Trainings Centrum in Rotterdamsche Manège officieel van start

Met de ondertekening van de overeenkomst tussen de Jockey Club en de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie en een demonstratieles door trainster en Grand Prix amazone Barbabara Koot, is vandaag het Talenten Trainings Centrum (TTC) in de Rotterdamsche Manège officieel van start gegaan.

Wethouder Antoinette Laan en Rotterdam Topsport hebben het TTC bovendien aangewezen als een van de vier Talent Ontwikkeling Centra die de gemeente Rotterdam dit jaar als speerpunt in het Uitvoeringsprogramma Sport heeft opgenomen. Dit Talenten Trainings Centrum zal zich allereerst richten op de begeleiding van Zuid-Hollandse dressuurtalenten in de leeftijdklasse van 12 tot en met 21 jaar.

“Dit is een goed voorbeeld van het juiste initiatief op het juiste moment. Wij hebben in ons sportbeleid talentontwikkeling als speerpunt en willen nog dit jaar vier centra voor talentontwikkeling starten. Een goed plan, zoals voor dit TTC, steun van de betrokken sportbond en goede trainers zijn wat ons betreft de belangrijkste ingrediënten,” zegt Antoinette Laan, wethouder Sport&Recreatie, Kunst&Cultuur bij de gemeente Rotterdam. “Als dit TTC dan ook nog eens zo’n geweldige accommodatie heeft kunnen wij hier als gemeente alleen maar ontzettend trots op zijn.”

“De KNHS is trots op Rotterdam. Ook dit is weer een fantastisch initiatief,” zegt Max Bentum, bestuurslid van de KNHS. “Zuid-Holland is een van de provincies met de meeste actieve beoefenaars van de paardensport. Het is belangrijk dat we het in deze provincie aanwezige talent een eerlijke kans bieden om tot volle ontplooiing te komen. Hier op de Rotterdamsche Manège met als trainster Barbara Koot, aangesloten bij het KNHS trainersplatform, krijgt Zuid-Hollands dressuurtalent een mooie kans.”

“Met onze hulp moeten deze talenten zich optimaal kunnen ontwikkelen en gemakkelijker de weg naar de top kunnen vinden,”aldus Roelof Gortemaker, voorzitter van de Jockey Club. “In eerste instantie richten we ons op het dressuurtalent in Zuid-Holland en het is onze intentie om in een later stadium ook voor springtalent een dergelijk ontwikkeltraject te starten. “

  • Share this article