Rotterdamsche Manège nu Talent Trainings Centrum dressuur én springen

20130211 160214

Rotterdam Topsport en KNHS breiden steun TTC Zuid-Holland uit in 2013

Deze week is tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament met de ondertekening van een nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen Rotterdam Topsport en de Rotterdamsche Manège de ondersteuning van het Talenten Trainingscentrum Zuid-Holland voor 2013 uitgebreid en vastgelegd. Het KNHS Talenten Trainingscentrum Zuid-Holland, dat in 2012 op de Rotterdamsche Manège voor jonge dressuurtalenten succesvol van start ging, gaat in 2013 naast dressuurtalent ook jonge springtalenten begeleiden. Voor de begeleiding van de springtalenten zijn Edwin Hogenraat en Michiel Brons aangetrokken. De dressuurtalenten worden ook in 2013 begeleid door Barbara Koot.

Zowel bij de KNHS als bij Rotterdam Topsport zijn de successen die de dressuurtalenten van het Talenten Trainingscentrum in het afgelopen seizoen behaalden niet onopgemerkt gebleven. Tijdens de recente regiokampioenschappen wisten maar liefst drie dressuurtalenten –Dion van ’t Veer bij Z1 paarden, Daphne van Peperstraten bij Z-2 pony’s en Romee van Paasen bij de Z-1 pony’s) – de kampioenstitel te veroveren. Het programma voor het komend seizoen zal wederom bestaan uit een praktijk- en een theoriegedeelte. “We zijn trots op de TTC dressuurtalenten die zo succesvol zijn maar zeker ook op de deskundige begeleiding van Barbara Koot,” aldus Roelof Gortemaker, voorzitter van de Rotterdamsche Manège. “En met springtalententrainer Edwin Hogenraat, die evenals Barbara aan het KNHS trainersplatform is verbonden, hopen we ook met de springtalenten successen te boeken.”

Op 6 april vindt de selectiedag voor de springtalenten plaats terwijl de selectie van de dressuurtalenten evenals vorig jaar tijdens het Hemelvaartweekend plaats vindt.

Naast een financiële bijdrage bestaat de ondersteuning van Rotterdam Topsport ook uit een Train de Trainersprogramma en specialistische begeleiding van de talenten zoals het omgaan met wedstrijdspanning.

  • Share this article