Italië wint, België pakt de punten in FEI Nations Cup Europe Division 2

Davide Sbardella ITA Lws

In het Oostenrijkse Linz werd vandaag gestreden in de eerste wedstrijd van de FEI Nations Cup™ Jumping 2017 Europe Division 2. Pas toen de hoef van de allerlaatste deelnemer de finishlijn passeerde werd duidellijk dat het Italiaanse team met slechts een tijdfout won van het Belgische team. De ontknoping van de wedstrijd was in handen van de laatste combinatie Luca Marziani en de 10-jarige hengst Tokyo du Soleil die de taak hadden om alle balken te laten liggen. Dit bracht Italië voor de zevende maal de overwinning tijdens de 25ste editie van het Oostenrijkse concours.

Na de eerste ronde gingen de Italianen met slechts 2 fouten aan de leiding. Emanuele Gaudiano met Chalou en Davide Sbardella met Triomphe van Schuttershof reden een fraaie foutloze tweede ronde maar een onverwachte weigering van Luca Moneta met Moneta’s Herold N bij de steilsprong voor de sloot maakte dat de strijd weer helemaal open lag en alles zou afhangen van de rit van Marziani.

Indrukwekkende foutloze ritten van Pieter Devos, Neils Bruynseels en Jerome Guery in de tweede ronde maakten dat de totaalscore van het 4 starfpunten van het Belgische team geen ruimte gaf aan de Italiaan om fouten te maken. Marziani maakte het spannend, de balken in de laatste dubbelsprong rammelden in de lepels maar bleven liggen, een tijdfout bracht het totaal voor de Italianen op 3 strafpunten. Het Italiaanse team reed in Linz niet voor punten omdat zij dit seizoen strijden in Europe Division 1, waardoor het maximale aantal punten naar de Belgen ging. De Britten werden derde en Czech Republic werd vierde.


Team uitslag - Linz:
1. Team Italië - 3 strafpunten
2. Team België - 4 strafpunten
3. Team Groot Brittannië - 14 strafpunten

FEI Nations Cup™ Jumping 2017 - Europe Division 2 tussenstand:
1 België - 90
2 Groot Britannië - 80
3 Czech Republic - 70
4 Hungarije - 60
5 Denemarken - 55
6 Oostenrijk - 50
7 Polen - 40
8 Norwegen - 35

  • Share this article