Bekijk nieuwe hippische complex tijdens Open Dag Rotterdamsche Manège

D710403

Rotterdam, 11 september 2011 – Op 17 september as. opent de Rotterdamsche Manège zoals elk najaar de deuren van het complex aan de Kralingseweg 120 voor alle liefhebbers van de paardensport en belangstellenden uit de omgeving.

Dit jaar gaan er nog meer deuren open want behalve het bestaande Rijksmonument uit 1937 is tijdens deze Open Dag ook de nieuwbouw geopend. Het nieuwe gebouw met tribune, stallen, kantoor- en ontvangstruimtes, werd afgelopen maand in gebruik genomen tijdens de FEI Europese Kampioenschappen Dressuur en is op 26 augustus jl. tijdens CHIO Rotterdam officieel geopend door ZKH Prins Willem Alexander.

De najaars Open Dag vindt op zaterdag 17 september plaats. Van 11.00 uur tot 15.00 uur zijn er rondleidingen, demonstraties mennen en voltige en is er een hoefsmid aan het werk. Bezoekers, jong en oud, kunnen zelf deelnemen aan de activiteiten of aan de rondleidingen in de gebouwen aan de rand van het Kralingse Bos.

“Onze Open Dagen worden altijd goed bezocht door omwonenden, familieleden, vrienden en geïnteresseerden voor de paardensport. We rekenen er dan ook op dat er weer veel mensen kennis komen maken met de hippische sport of misschien juist de sfeer komen opsnuiven van een passie uit hun jeugd,” zegt Roelof Gortemaker, voorzitter van de vereniging. “Gezien de enorme belangstelling voor het nieuwe gebouw tijdens het EK en het CHIO afgelopen maand verwacht ik ook dat veel bezoekers op 17 september juist dit nieuwe, unieke hippische complex graag komen bekijken.”

Bezoekers kunnen volop deelnemen aan activiteiten
Bezoekers kunnen meerijden in de aanspanningen die vanaf 12.00 uur rondritten op het terrein maken. De manegepony’s staan klaar voor de jeugdige bezoekers die onder begeleiding mogen poetsen en knuffelen, ze rekenen er al op dat ze dag extra verwend worden met wortels en aandacht. Instructeur Herman Renker geeft voltige demonstraties en begeleidt bezoekers die zelf te paard of pony willen. Kobus, het houten voltige paard staat klaar voor bezoekers om de voltige oefeningen na te doen.

De gehele middag zullen leden van de Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège ‘De Jockey Club’ informatie verstrekken over de vereniging, de verschillende mogelijkheden, tarieven, etc. De toegang en deelname aan de activiteiten is gratis. Voor het volledige programma verwijzen wij u graag naar de website www.jockeyclub.nl

de Jockey Club:
De Jockey Club is met haar 174 jaar één van de oudste verenigingen en sociëteiten van Nederland met unieke tradities. De kleurrijke historie heeft mede bijgedragen aan de diversiteit van de hippische disciplines die op dit moment binnen de vereniging beoefend worden. Midden in het Kralingse Bos beschikt de vereniging over twee binnenrijbanen en twee buitenrijbanen. Een groot deel van het jaar kan bovendien op het omvangrijke CHIO-terrein gereden worden. De manege heeft een directe aansluiting op de ruiterpaden in het Kralingse Bos.

Noot voor de redactie:
Rotterdamsche Manège, Kralingseweg 120, 3062 CG Rotterdam
Meer informatie over Jockey Club: www.jockeyclub.nl of email [email protected]
Telefoon administratie: 010-4528260 of stal 010-4526838

  • Share this article