Anky van Grunsven maakt rentrée op NK Dressuur

Grunsven anky salinero 47

HOOFDDORP (KNHS) – Anky van Grunsven (Erp) maakt met haar paard Salinero haar rentree op het Nederlands Kampioenschap Dressuur in Hoofddorp van 6 tot en met 10 juni. De drievoudig Olympisch kampioene start voor het eerst sinds lange tijd weer in het nationale wedstrijdcircuit. De datum van Het NK Dressuur is in overleg met de bondscoach van de dressuurruiters Sjef Janssen vastgesteld. Daardoor past deze datum perfect in de voorbereiding op de Olympische Spelen. Het NK is de eerste van de twee observatiewedstrijden, het Rotterdamse CHIO is de tweede, voor de Olympische Spelen in Londen en geeft dus een extra dimensie aan deze nationale titelstrijd.

Naast Van Grunsven starten ook dressuurtoppers Adelinde Cornelissen (Nijkerk), Edward Gal (Harskamp), Hans Peter Minderhoud (Harskamp) en Imke Schellekens (Hooge Mierde) op het NK in het Haarlemmermeerse Bos. Daarmee is de complete Nederlandse dressuurtop vertegenwoordigd in Hoofddorp. Naast de senioren strijden ook de para dressuurruiters in Hoofddorp om zowel het NK als de felbegeerde startplaatsen voor de Paralympische Spelen. Ook binden de Junioren en Young Riders de strijd met elkaar aan om de ereplaatsen op het NK-podium.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

De start van de online kaartverkoop voor het NK is vrijdag 13 april van start gegaan. Vijf dagen lang is het Haarlemmermeerse Bos, een recreatiegebied midden in de Randstad, de thuisbasis voor de dressuurtoppers. Het NK Dressuur biedt dressuurliefhebbers een bomvol wedstrijdprogramma waarin de beste Nederlandse ruiters de strijd met elkaar aan gaan. Een kampioenschap met een extra dimensie want welke ruiters mogen eind juli afreizen naar Londen 2012?

Over het NK Dressuur 2012

Het NK Dressuur vindt de komende drie jaar plaats in het Haarlemmermeerse Bos. Op deze locatie vindt al jarenlang het Concours Hippique Haarlemmermeer plaats. In 2009 investeerde de gemeente Haarlemmermeer in twee vaste topsportbodems waar in hetzelfde jaar dankbaar gebruik van werd gemaakt tijdens het EK springen voor Junioren en Young Riders. De organisatie, Stichting NK Dressuur Haarlemmermeer, stelt de dressuursport centraal. De rubrieken worden verreden in speciaal ingericht stadion waar de bezoekers vanaf een overdekte tribune vanaf ’s ochtends tot ’s avonds kunnen genieten van de dressuursport. Bezoekers kunnen kaarten bestellen via www.nkdressuur.nl. Het promodorp, het cateringplein en de tribunes bij de losrijpiste zijn gratis toegankelijk. Het NK Dressuur wordt in samenwerking met de KNHS georganiseerd.

  • Share this article