6 april selectiedag Talenten Trainingscentrum Springen op Rotterdamsche Manège

Kuipers D Quebon ROTT12 L1193

Zuid-Hollandse springtalenten tussen 12 en 21 jaar maken kans op intensief trainingsprogramma

Op zaterdag 6 april kiezen KNHS trainers en selecteurs Edwin Hoogenraat, Richard Kaptein, Ab van Olst en Arian Vos uit circa 50 Zuid-Hollandse springtalenten tussen 12 en 21 jaar, welke combinaties dit seizoen mogen deelnemen aan het intensieve trainings en begeleidingsprogramma van het Talenten Trainingscentrum Zuid-Holland. De selectie is op het terrein van de Rotterdamsche Manège, waar ook jaarlijks het CHIO Rotterdam plaatsvindt.

De jeugdige Zuid-Hollandse combinaties nemen gedurende 45 minuten deel aan een clinic door de selecteurs. Na afloop mogen de beste kandidaten deelnemen aan het trainings- en begeleidingsprogramma, dat bestaat uit 10 praktijktrainingen en een aantal theorieavonden waarin onderwerpen als mental coaching, valtraining, parcoursbouw, media training, voeding en fitheid op het programma staan. De praktijktrainingen worden gegeven door KNHS instructeurs Edwin Hoogenraat en Richard Kaptein voor de theorieonderdelen worden specialisten ingezet.

In vervolg op het succes van het Talenten Trainingsplan voor dressuur dat afgelopen jaar onder leiding van Barbara Koot op de Rotterdamsche Manège van start ging vindt dit jaar voor het eerst het Talenten Trainingsplan Springen plaats. “Een goed initiatief voor deze regio, ik hoop dat dit net als het plan voor de dressuurtalenten een aantal veelbelovende springcombinaties voor de toekomst oplevert,” aldus Jan de Vries, voorzitter van de KNHS Zuid-Holland.

  • Share this article