Vlag Nederland Vlag Engeland

Masterplan Dressuur

De Nederlandse dressuur en para-dressuur ruiters behoren al jaren tot de absolute wereldtop. Het CHIO Rotterdam wil er graag aan meehelpen dat Nederland bij deze wereldtop blijft behoren. Het CHIO Rotterdam wil een serieus podium zijn voor de dressuursport op het allerhoogste niveau, een bijdrage leveren aan talentontwikkeling en de dressuursport toegankelijker maken voor de sportliefhebber.

Hiervoor hebben wij het Masterplan Dressuur opgericht. Achter het Masterplan Dressuur staan vooraanstaande personen uit de dressuursport, die deze sport naar een hoger niveau willen tillen. Zij komen 3 keer per jaar bij elkaar om hierover te brainstormen. Het CHIO Rotterdam zal de kartrekker zijn van het Masterplan Dressuur.

De uitgangspunten hierbij zijn:

- Sportieve onderdelen op het CHIO Rotterdam: Nations Cup Dressuur, Grand Prix en de Kür op Muziek
- Koppeling van topsport aan talentontwikkeling: TTC, Zuid-Holland Cup Dressuur, KNHS Para Dressuur Trophy en        Equestrum
- Hoger prijzengeld
- Meer media aandacht
- Volle tribunes/meer toeschouwers
- Meer uitleg aan toeschouwers/sponsoren
- Sporters dichtbij sponsoren
- Ontwikkeling InterChem Stadion

Met de ontwikkeling van het InterChem Dressuur Stadion is in 2017 een eerste stap gemaakt door het verplaatsen van het InterChem Stadion van het bos naar het entreeterrein. Hiermee betrekken we de dressuursport meer bij het hoofdterrein en op deze plek is meer mogelijkheid om uit te breiden. Tevens is nu de hospitality aan de kopse zijde van het InterChem Stadion gesitueerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Carla Collewijn
Tel     : 010 - 452 8900
E-mail: ccollewijn@chio.nl 

De volgende partijen zijn partner van het Masterplan Dressuur:

Masterplan Dressuur


Aanmelden

JA ! Ik wil op de hoogte blijven van het allerlaatste CHIO Rotterdam nieuws en ontvang daarom de nieuwsbrief graag.