CHIO - CHIO Rotterdam Nieuws http://chio.nl CHIO Rotterdam Nieuws - Capica.nl RSS Generator <![CDATA[In Memoriam: Willi Melliger]]> http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/in-memoriam-willi-melliger?news_id=3400 2018-01-18 Gisteren is op 64-jarige leeftijd de Zwitserse springlegende Willi Melliger overleden aan de gevolgen van een beroerte. 

Willi Melliger heeft in de jaren '80 en 90 diverse malen aan het CHIO Rotterdam deelgenomen. In 1989 was hij onderdeel van het Zwitserse team tijdens het EK Springen in Rotterdam.  In 1996 won hij zilver tijdens de Olympische Spelen in Atlanta en in 2000 met het team tijdens de Olympische Spelen in Sydney.

Hij won maar liefst 13 Europese medailles, waarvan een individuele gouden medaille en drie keer team goud. 

Na zijn carrière als actief springruiter heeft Willi Melliger nog vele jonge springruiters opgeleid. Tot 2016 was hij bondscoach voor de Zwitserse Junioren en Young Riders. Het Zwitserse Young Rider team behaalde onder zijn aanvoering een bronzen medaille tijdens het EK in Ierland.  

 Zijn bekendste paard was Calvaro, een hele grote schimmel, die in onze stallen vanwege zijn grootte altijd een dubbele box kreeg. Het paard was wel groot, maar had een klein hartje en schrok van alles.

CHIO Erelid Jan Willem Körner herinnert zich de legendarische springruiter en de grote schimmel nog goed: "Toen het slecht weer was tijdens het CHIO Rotterdam en de ruiters in de binnenrijbaan van de Rotterdamsche Manège los mochten rijden, schrok Calvaro zich het habbibabbi toen er een kameel van het shownummer door de gang liep. Melliger en de Zwitserse chef d’équipe hartstikke boos natuurlijk."

Het bestuur en de organisatie van het CHIO Rotterdam wensen de naasten van Willi Melliger veel sterkte.

]]>
http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/in-memoriam-willi-melliger?news_id=3400
<![CDATA[In Memoriam: Gerda Verhaar Eeuwijk]]> http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/in-memoriam-gerda-verhaar-eeuwijk?news_id=3399 2018-01-08  

Afgelopen zondagnacht is geheel onverwachts op 68-jarige leeftijd Gerda Verhaar Eeuwijk overleden.

Gerda was vele jaren als vrijwilliger betrokken bij het CHIO Rotterdam. De laatste jaren zorgde Gerda dat het de (internationale) dressuurjuryleden nergens aan ontbrak. Zij begeleidde de juryleden tijdens het evenement, organiseerde onvergetelijke dagjes uit in Rotterdam en serveerde zelf broodjes in de juryhokjes als de korte pauzes tussen de wedstrijden een normale lunch niet toelieten. Niks was haar teveel. Gerda Eeuwijk was graag op het CHIO Rotterdam en de juryleden en organisatie waardeerden haar inzet, enthousiasme en aanwezigheid enorm.

 

Het bestuur wenst de nabestaanden heel veel sterkte met het verwerken van met verlies van deze bijzondere vrouw.

 

Gerda Eeuwijk was een bekend en gewaardeerd gezicht binnen de hippische wereld. Zij was in het verleden bestuurslid van KNHS en KWPN en regioconsulente en tot op heden zeer actief als jurylid enfederatievertegenwoordiger. 

Gerda Eeuwijk was in Rotterdam D66-raadslid en vice-fractievoorzitter. Binnen de stad was zij geliefd bij inwoners en ondernemers. Ook heeft zij zich voor de positie van vrouwen in het bedrijfsleven o.a. door haar bestuurslidmaat- en voorzitterschappen bij VNO-NCW, Coöperatie Van Vrouwelijke Ondernemers,  Landelijke Netwerk Vrouwen in de Sport, etc.

Gerda Eeuwijk werd in 2001 onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 

]]>
http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/in-memoriam-gerda-verhaar-eeuwijk?news_id=3399