CHIO - CHIO Rotterdam Nieuws http://chio.nl CHIO Rotterdam Nieuws - Capica.nl RSS Generator <![CDATA[KNHS Talententeam 2018 gepresenteerd]]> http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/knhs-talententeam-2018-gepresenteerd?news_id=3422 2018-03-10 Nieuwe en vertrouwde gezichten presenteerden zich vanmiddag tijdens The Dutch Masters - Indoor Brabant als het KNHS Talententeam 2018 van de paardensportbond. Twaalf ruiters, waaronder twee nieuwe talenten, krijgen dit jaar van KNHS de ondersteuning om zich optimaal voor te bereiden op een succesvolle carrière met als doelstelling het Olympisch en Paralympisch kader voor de senioren. Het KNHS Talententeam bestaat uit vier dressuurruiters, drie eventers, vier springruiters en een para-dressuuramazone.

De twaalf leden van het KNHS Talententeam zijn door de bondscoaches gezamenlijk geselecteerd uit een grote groep talenten die voortkomen uit het succesvolle Talentenplan van de KNHS. De leden van het KNHS Talententeam zijn allen niet ouder dan 25 jaar en actief in een van de olympische of de paralympische disciplines.

Dressuur

Vanuit de discipline dressuur zijn vier amazones geselecteerd die ook vorig jaar in het team zaten: Anne Meulendijks, Jeanine Nieuwenhuis, Maxime van der Vlist en Denise Nekeman. Alle vier maakten zij deel uit van het team dat afgelopen zomer deelnam aan het Europees Kampioenschap U25 en daar met het team zilver wonnen.

Anne Meulendijks Toppaard: MDH Avanti N.O.P.

Anne Meulendijks werd in 2017 Nederlands kampioene U25, won bij het CHIO Aken alles wat ze kon winnen in de U25, was lid van het zilver winnende team op het EK U25 en won daar ook individueel zilver. Prestaties die haar de titel KNHS Talent van het Jaar 2017 opleverde. Tijdens Indoor Brabant dit jaar maakte ze haar wereldbekerdebuut. Haar paard MDH Avanti N.O.P. is het eerste paard uit het U25-dressuurkader dat door de Stichting Nederlands Olympiade Paard is vastgelegd.

Jeanine Nieuwenhuis Toppaard: TC Athene

Jeanine Nieuwenhuis is al jaren een vaste waarde voor een van de jeugdteams. De amazone wordt getraind door Tim Coomans. Vorig jaar maakte Jeanine met succes de overstap van de Young Riders naar de U25. Tijdens het KNHS Indoorkampioenschap 2018 won Jeanine met TC Athene goud in de U25 klasse met zeer sterk gereden proeven.

Denise Nekeman Toppaard: Boston

In 2017 werd Denise kampioen U-25 bij de KNHS Indoor Kampioenschappen in Ermelo met Boston STH, in 2018 debuteerde ze bij de senioren tijdens dit kampioenschap met een knappe derde plaats.  In 2017 was er ook zilver op het NK Outdoor U-25 en zilver met het team op het EK U-25. Denise was ook lid van het U25 team dat in Aken met het team overwon.

Maxime van der Vlist Toppaard: Bailey

De amazone uit Baarle-Nassau won twee jaar op rij teamzilver op het EK U25 en was in 2017 lid van het Nederlands team dat de eerste landenwedstrijd U25 op het beroemde CHIO Aken won. Maxime werkt en traint bij stal Fiechter in België. Op het dit jaar verreden KNHS Indoorkampioenschap won ze met haar topper Bailey zilver in het U25 kampioenschap.

 

Springen

In de discipline springen zijn Sanne Thijssen, Lisa Nooren en Kevin Jochems wederom van de partij. Nieuw in het Talententeam is Kim Hoogenraat.

Lisa Nooren Toppaard: VDL Groep Sabech d’Ha Teamlid

De in het Belgische Engis wonende Lisa Nooren won als Young Rider in 2017 brons op het NK voor senioren in Mierlo. In het kampioenschap voor Young Riders won ze daarnaast ook nog eens zilver. In 2017 behaalde Lisa twee zeges in Grote Prijzen: In Kronenberg met Dienellie en in Opglabbeek met VDL Groep Centora de Wallyro.

Sanne Thijssen Toppaard: Con Quidam 

Sanne Thijssen (Sevenum) was in 2016 Talent van het Jaar en werkte in 2017 gestaag verder aan haar loopbaan. In 2017 was ze een vaste waarde voor het Young Riders team in diverse landenwedstrijden. Sanne won in 2017 twee Grote Prijzen, in Dortmund met Con Quidam en in Zuidbroek met Ulena.

Kevin Jochems  Toppaard: Captain Cooper 

Na een succesvolle periode bij de jeugd maakte Kevin Jochems in 2017 de overstap naar de senioren. Een van zijn mooie resultaten in 2017 was winst met Captain Cooper in de 1.50m Grote Prijs in het Portugese Villamoura. Kevin traint en werkt bij Leon Thijssen in Sevenum.

Kim Hoogenraat  Toppaard: Donatella L’Éspoir 

De uit Lijnden afkomstige Kim Hoogenraat won in 2017 met Caesar het Nederlands kampioenschap springen voor Young riders. Tijdens het EK in Samorin was ze met een vierde plaats de beste Nederlander. In 2017 was Kim ook lid van het team dat in Wierden de landenwedstrijd won en won ze in Opglabbeek de Grote Prijs (1.45m).

 

Eventing

Janneke Boonzaaijer en Janou Bleekman waren ook in 2017 lid van het Talententeam. Nieuw in het Talententeam is Sanne de Jong.

Janneke Boonzaaijer Toppaard: Campbelle WS

Janneke Boonzaaijer was vorig jaar lid van het team dat zilver won op het EK Young Riders in Millstreet, individueel eindigde ze daar als zevende met Campbelle WS. Op haar thuisbasis in Renswoude won Janneke in 2017 brons op het NK Young Riders.

Janou Bleekman  Toppaard: Granntevka Prince

Janou Bleekman woont in Exeter (Groot-Brittannië) en hoort sinds 2015 bij het Talententeam. Vorig jaar won Janou met Granntevka Prince brons op het EK voor Young Riders en was ze lid van het team dat daar zilver won. Met Caliari Kiko reed Janou in Waregem in september ook haar eerste Nations Cup wedstrijd bij de senioren.

Sanne de Jong Toppaard: Enjoy Teamlid 

In 2017 maakte Sanne de Jong (Aalsmeer), met haar toen pas achtjarige paard Enjoy een goede overstap naar het 3* niveau. Op de wedstrijden in Luhmuhlen en de Nations Cup van Houghton Hall reed de combinatie sterk rond. Op het NK senioren in Boekelo won Sanne brons en was ze ook lid van het Nederlands team dat daar in de finale van de FEI Nations Cup vijfde werd.

 

Para-dressuur

Paralympisch amazone Estée Gerritsen was ook al lid van het KNHS Talententeam, maar had pech met haar paard. Met haar nieuwe troef heeft ze dit jaar al verschillende mooie resultaten geboekt.

Estée Gerritsen Toppaard: Windsor

Estée Gerritsen moest door veterinaire problemen van haar paard Exquis Onassis op het laatste moment afzien van deelname aan de Paralympische Spelen van Rio. Daarna werd het even relatief stil rond de amazone uit Duiven, maar inmiddels heeft zij in de hengst Windsor een goed paard gevonden waarmee ze hard aan de weg timmert en al een overwinning boekte in de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy.

 

Over het KNHS Talententeam

Voor de KNHS Talententeamleden betekent opname in het team een erkenning en waardering van hun talent, sportieve prestaties en motivatie. De KNHS-bondscoaches spreken hiermee een groot vertrouwen uit in hun toekomst en erkennen hen als de grootste talenten van de Nederlandse paardensport.

De teamleden krijgen een budget waarmee extra trainingen en begeleiding voor hun topsportcarrière bekostigd kan worden. De teamleden mogen niet ouder zijn dan 25 jaar en zij moeten op termijn in staat zijn aansluiting te vinden bij het Olympisch/Paralympisch seniorenkader. Opname in het KNHS Talententeam is de hoogste erkenning die je binnen het KNHS Talentenplan kan krijgen. Daarnaast behoren ook alle jeugdkaderleden, 120 nationale Beloften (gescout op de nationale KNHS Talentendag) en 40 perspectieven tot het KNHS Talentenplan. Deze groepen worden vanuit het KNHS Talentenplan door de topcoaches en-trainers van het KNHS Trainersplatform begeleid.

Over het KNHS Talentenplan

Het KNHS Talentenplan is het talentherkenning- en ontwikkelingsprogramma van de KNHS waarbinnen talentvolle paardensporters ondersteund worden in hun ontwikkeling tot topsporter. Ieder jaar worden circa 200 ruiters tijdens trainingen en bijeenkomsten begeleid door de KNHS-bondscoaches, trainers uit het KNHS Trainersplatform en andere experts. Het samenbrengen van toppers en talentvolle ruiters is een van de belangrijkste principes. Bij de Olympische en Paralympische disciplines dressuur, para-dressuur, springen en eventing kent het Talentenplan drie niveaus: internationaal talent, nationaal talent en nationale belofte. Instromen in het KNHS Talentenplan is op alle niveaus mogelijk. Naast de Olympische en Paralympische disciplines is binnen het Talentenplan ook aandacht voor de disciplines endurance, mennen, voltige en reining. De leden van het KNHS Talententeam zijn de meest succesvolle ruiters en amazones in hun discipline en leeftijdscategorie en daarmee de ambassadeurs van het KNHS Talentenplan.

 

Volg de prestaties en activiteiten van het KNHS Talententeam via www.facebook.com/talentenplan. Meer informatie over het KNHS Talentenplan vind je op www.knhs.nl/talentenplan.

]]>
http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/knhs-talententeam-2018-gepresenteerd?news_id=3422
<![CDATA[Vrienden krijgen Van den Assem-gevoel]]> http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/vrienden-krijgen-van-den-assem-gevoel?news_id=3421 2018-03-09 Gisterenavond vond bij Van den Assem schoenen in Capelle aan den IJssel weer een bijeenkomst plaats van de business club van het CHIO Rotterdam, de Vrienden van het CHIO. Van den Assem is een familiebedrijf, dat inmiddels al 108 jaar bestaat en waar momenteel de derde generatie, Berry van den Assem en Leo van den Assem het succes van deze specialist in schoenen met twintig winkels en twee webshops: www.assem.nl en www.shoeclub.nl voortzet.

Er was op deze schitterende locatie een mooi programma opgesteld, met o.a. de gebruikelijke update rondom de ontwikkelingen van het 70ste CHIO Rotterdam en de drie EK’s die in 2019 in het Kralingse Bos plaatsvinden.
Tijdens deze bijeenkomst mocht voorzitter van de Vrienden, Pieter Baan, wederom drie nieuwe vrienden welkom heten. Met Moe╠łt Hennesy Nederland B.V., AGIN Timmermans en Whoonapart is het ledenaantal van de Vrienden van het CHIO Rotterdam naar 120 bedrijven gestegen.

Ook werd het tijdens deze bijeenkomst het contract ondertekend met hotelpartner Van der Valk Exclusief. Namens Van der Valk Nieuwerkerk tekende Peter van den Hul en namens Van der Valk Blijdorp tekende Martijn Brakman. Vanuit het CHIO Rotterdam tekenden algemeen directeur Jan de Mooij.

Fred Rozendaal benadrukte de mooie win-win mogelijkheden van het sociaal-maatschappelijke project Werken als een Paard.

Een spannend moment was de trekking van de Vriend, wiens logo komend CHIO Rotterdam op de vrijwilligerskleding vermeld wordt. Dit jaar is de eer aan Keiretsu Europa.

Grote belangstelling was er voor de rondleiding door het prachtige pand van Van den Assem, inclusief het magazijn vol modieuze schoenen. Met een voortreffelijk walking dinner en borrel was dit een zeer geslaagde bijeenkomst. Iedereen ging naar huis met het zo unieke ‘Van den Assem-gevoel”

]]>
http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/vrienden-krijgen-van-den-assem-gevoel?news_id=3421
<![CDATA[Online kaartverkoop CHIO Rotterdam 2018 van start]]> http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/online-kaartverkoop-chio-rotterdam-2018-van-start?news_id=3420 2018-03-06 Morgen om 12:00 uur start de kaartverkoop via chio.nl voor de jubileumeditie van het CHIO Rotterdam, dat van 21 t/m 24 juni voor de 70ste keer plaatsvindt in het sfeervolle Kralingse Bos. Net als vorig jaar zijn er aparte tickets verkrijgbaar voor het Rotterdam Stadion, waar alle springwedstrijden worden verreden waaronder de Longines FEI Jumping Nations Cup en de Longines Grand Prix of Rotterdam. De Grand Prix Kür op muziek en de jeugdochtend vinden ook plaats in het Rotterdam Stadion. In het InterChem Stadion vinden de overige dressuurrubrieken plaats. 

 

"Vorig jaar hebben we ons InterChem stadion verhuisd en geheel vernieuwd om meer dressuurliefhebbers te laten genieten van hun favoriete sport," zegt Jan de Mooij, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam. "We hebben daar veel positieve reacties op gekregen. Dit jaar hebben we wat verbeteringen doorgevoerd in de routing naar de stadions waarmee ze nog beter bereikbaar zijn voor onze bezoekers."

Gedurende alle dagen zijn er tickets voor volwassenen en kinderen (gereduceerd tarief) te bestellen. Voor mindervalide bezoekers is er in het Rotterdam Stadion een rolstoelplatform. De tickets via chio.nl zijn inclusief servicekosten.

]]>
http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/online-kaartverkoop-chio-rotterdam-2018-van-start?news_id=3420
<![CDATA[Mooie Rotterdamse multinational via CHIO Port Club Rotterdam dichter bij de klant]]> http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/mooie-rotterdamse-multinational-via-chio-port-club-rotterdam-dichter-bij-de-klant?news_id=3418 2018-02-27

De ontwikkeling van het Rotterdamse bedrijf Alphatron Marine is een mooi succesverhaal. 30 jaar geleden begonnen als tweemansbedrijf en inmiddels toonaangevend in de maritieme sector met 450 medewerkers op 19 locaties in 12 landen. Alphatron Marine is niet alleen importeur, leverancier en installateur van hoogwaardige navigatie- en communicatieapparatuur aan boord van schepen, het bedrijf is inmiddels zelf ook toonaangevend producent en co-maker van complete brugsystemen. Met Japan Radio Company als aandeelhouder waarborgen we de Japanse kwaliteit met de Nederlandse innovatie. Wie goed om zich heen kijkt, ziet op geavanceerde apparatuur steeds vaker de vingerafdruk van Alphatron: een rode stip. Op de camera’s in steden en boven snelwegen, op de radarapparatuur van alle mogelijke scheepstypen, op zendinstallaties van de internationale omroepwereld en op displays in ziekenhuizen. Zoals je ziet, naast Marine bestaat de Alphatron holding uit meerdere bedrijven.

 

 

Eind 2017 besloot Alphatron Marine zich aan te sluiten bij de CHIO Port Club Rotterdam. “Wij kiezen er nadrukkelijk voor om in onze communicatie dichter bij de klant te willen zijn. Daarom hebben we ook vestigingen op vier continenten. Dan moet je niet gaan adverteren maar juist momenten en evenementen opzoeken waar je 1:1 met de klant in contact bent, goed naar hem/haar kunt luisteren en samen oplossingen vindt. Het CHIO Rotterdam en de CHIO Port Club Rotterdam is daar bij uitstek geschikt voor,” aldus Jeroen Kortsmit, General Manager Business Planning & Strategy bij Alphatron Marine. “Op 5 april a.s. organiseren we een kennismakingsborrel met de leden van de CHIO Port Club Rotterdam hier op kantoor, ik kijk daar erg naar uit! En voor het 70ste CHIO Rotterdam gaan we natuurlijk onze relaties uitnodigen.”

 

 

 

]]>
http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/mooie-rotterdamse-multinational-via-chio-port-club-rotterdam-dichter-bij-de-klant?news_id=3418
<![CDATA[CHIO Rotterdam en NautaDutilh: samenwerking het hele jaar rond]]> http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/chio-rotterdam-en-nautadutilh-samenwerking-het-hele-jaar-rond?news_id=3416 2018-02-23

Het gerenommeerde advocatenkantoor NautaDutilh is al vele jaren een betrokken Legacy partner van het CHIO Rotterdam. NautaDutilh zet het CHIO Rotterdam in vanwege de hospitality mogelijkheden tijdens het evenement maar vooral ook vanwege de toegang tot de waardevolle business netwerken gedurende het gehele jaar. 

 

“De business netwerken zoals de Vrienden van het CHIO, de Sociëteit Schoufour en de sector bijeenkomsten zijn belangrijk voor ons. Het evenement is een mooie gelegenheid om kennis en informatie te delen in een plezierige ambiance. Dat wordt gewaardeerd door onze relaties.” aldus Irma Paarlberg die als Business Development Advisor bij NautaDutilh betrokken is bij de samenwerking met het CHIO Rotterdam.

 

 

 

]]>
http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/chio-rotterdam-en-nautadutilh-samenwerking-het-hele-jaar-rond?news_id=3416
<![CDATA[Equus donateurs kijken al weer uit naar CHIO Rotterdam]]> http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/equus-donateurs-kijken-al-weer-uit-naar-chio-rotterdam?news_id=3415 2018-02-22 Gisterenavond vond de Diës plaats van Equus, onze club enthousiaste CHIO fans en echte paardensportliefhebbers. Traditiegetrouw werden zij hartelijk ontvangen bij Brasserie Waalhaven op de indrukwekkende locatie met uitzicht op de startbaan van Rotterdam The Hague Airport.

Het was gezellig druk, er was veel bij te praten en iedereen kijkt natuurlijk uit naar de 70ste editie van het CHIO Rotterdam. Algemeen directeur van het CHIO Rotterdam en vice voorzitter van Stichting Equus, Jan de Mooij bracht iedereen op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot de komende jubileumeditie van het oudste internationale sportevenement van Rotterdam.

Er werd ook gesproken over de prijs en de voordelen van het Equus donateurschap. Als snel was men het er over eens dat je op geen enkel 5* hippisch evenement voor zo’n vriendelijke prijs op zo’n mooie plek met VIP-behandeling kunt genieten van hippische topsport.

Natuurlijk werd ook deze Diës-avond besloten met een heerlijke gezamenlijke maaltijd.

]]>
http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/equus-donateurs-kijken-al-weer-uit-naar-chio-rotterdam?news_id=3415
<![CDATA[Overwinningen Canada & Nieuw Zeeland openingsweekend Longines FEI Nations Cup]]> http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/overwinningen-canada-nieuw-zeeland-openingsweekend-longines-fei-nations-cup?news_id=3414 2018-02-19 Afgelopen weekend is de Longines FEI Jumping Nations Cup van start gegaan met wedstrijden in Ocala (USA) en Abu Dhabi (UAE). In Ocala won het Canadese team zeer overtuigend en in Abu Dhabi won Nieuw Zeeland de landenwedstrijd in de Middle East League van de Longines FEI Jumping Nations Cup. Saudi Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten zijn met hun 3e en 4e plaats in Abu Dahbi als eerste landen in het bezit van een startbewijs voor de finale in Barcelona in september 2018.

Historische eerste overwinning voor Nieuw Zeeland in landenwedstrijd

Samantha McIntosh bezorgde Nieuw-Zeeland de overwinning in Abu Dhabi, na een spannende barrage tegen Shane Breen van Ierland. Italië eindigde op de derde plaats en het gastland UAE eindigde samen met Saudi Arabië en Zwitserland op de vierde plaats. De Nieuw-Zeelandse amazone had er met haar 15-jarige hengst Check In al twee foutloze ronden op zitten waarmee ze ook al de helft van de 'double clear' bonus incasseerde toen ze met 40,16 seconden zonder fouten de Ier voor een grote uitdaging plaatste. Laith, het paard van Shane Breen, raakte de derde hindernis en met die strafpunten was het over voor Ierland dat op een tweede plaats eindigde.

Routiniers verzekeren Canada van maximum aantal kwalificatiepunten

Team Canada won de Longines FEI Jumping Nations Cup Division Central/North America and Carribean. Aan deze wedstrijd namen zes landen deel. De 71-jarige 10-voudige Olympiër Ian Millar en de winnaar van de bronzen Olympische medaille in Rio, Eric Lamaze reden elk twee foutloze ronden. Teamgenoten Francois Lamontagne en Tiffany Foster hadden elk slechts één balk en daarmee was de overwinning van de Canadezen verzekerd. Brazilë eindigde met 16 strafpunten op een tweede plaats en Ierland en USA eindigden samen op de derde plaats. In deze divisie staan nog twee wedstrijden (Coapexpan-Mexico en Langley-Canada) op het programma waar gestreden wordt om kwalificatiepunten voor de finale in Barcelona.

]]>
http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/overwinningen-canada-nieuw-zeeland-openingsweekend-longines-fei-nations-cup?news_id=3414
<![CDATA[Chinese jaar van de hond ingeluid door CHIO Port Club Rotterdam]]> http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/chinese-jaar-van-de-hond-ingeluid-door-chio-port-club-rotterdam?news_id=3417 2018-02-17 Rotterdam Partners, het CHIO Rotterdam en de CHIO Port Club Rotterdam hebben met relaties gezamenlijk het Chinese jaar van de Hond ingeluid in de Doelen Rotterdam.

Dat gebeurde natuurlijk met een drakendans. Verder werden de gasten onthaald op een heerlijk 8-gangen diner en het concert ‘Sound of China’ met de populaire zangeres Lan Lan en de band met de bekende jazz trombonist Ilja Reijngoud en andere topmuzikanten zoals Robert Koemans (piano), Rik van der Ouw (bas) en Mitchell Damen (drums).

Het was een feestelijke avond vol Chinese cultuur met een Chinees-Rotterdams gezelschap. En passend bij de ambities van CHIO Rotterdam en CHIO Port Club Rotterdam om de banden met China verder te intensiveren.

]]>
http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/chinese-jaar-van-de-hond-ingeluid-door-chio-port-club-rotterdam?news_id=3417
<![CDATA[Mischa Everse wint startkaart CHIO Rotterdam]]> http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/mischa-everse-wint-startkaart-chio-rotterdam?news_id=3413 2018-02-17 Vandaag vonden bij de Voornruiters in Utrecht de gezamenlijke regiokampioenschappen springen in de klassen Z en ZZ voor pony's en paarden plaats. De overall winnaar van alle regio's mocht de Randstadcup in ontvangst nemen. Bij de pony's was dat Isabelle Roepel en in de klasse ZZ paarden was de Randstadcup voor Mischa Everse - van de Kraats. In de klasse Z was de Randstadcup voor Belinda de Graaf uit de regio Utrecht maar was het kampioenslint voor Zuid-Holland ook voor Mischa Everse - van de Kraats met GoGo. Met haar overwinningen verdiende Mischa Everse ook als eerste een startbewijs voor de CHIO Zuid-Holland Cup tijdens de 70ste editie van het CHIO Rotterdam van 21 t/m 24 juni a.s.

Mischa Everse domineert klasse Z en ZZ
Mischa Everse was met Kerswin van 't Roosakker een van de vier Zuid-Hollandse combinaties die zich na 2 foutloze ritten voor de barrage plaatste. Uiteindelijk wist Mischa Everse de tijd te kloppen van de combinatie die al eerder de Randstadcup won, Marco Sas met Eastbourne. Daarmee won Everse de Randstadcup in de klasse ZZ  én het regiokampioenschap voor Zuid-Holland in deze klasse. Annelies Boer werd reservekampioen met Nico vd Bernsehoeve Z en Siebe Kramer werd derde met Evermeta en verdiende daarmee evenals Everse en Boer een startbewijs voor de landelijke indoorkampioenschappen.

In de klasse Z paarden bleef het spannend tot de laatste barrage-rit van Mischa Everse van de Kraats met Go-Go. Elf combinaties hadden zich geplaatst voor de barrage. Om naast regiokampioen ook winnaar van de Randstadcup te worden moest Mischa Everse foutloos blijven én de tijd van de Utrechtse Belinda de Graaf van 32.98 sec kloppen. Alle balken bleven in de lepels bij Mischa en Go-Go, haar tijd was echter met 34,99 sec niet snel genoeg voor de overall overwinning, die ging naar Belinda de Graaf en Nut Specials Ecantos. Haar foutloze rit leverde Mische Everse wel het regiokampioenschap voor Zuid-Holland. Jordi van Oosterhout was tweede en derde vandaag in de Zuid-Hollandse ranglijst en daarmee ook afgevaardigd naar de landellijke kampioenschappen.

Isabelle Roepel zet zegetocht voort
Bij de pony's werd de Rotterdamse Isabelle Roepel met haar pony Breitling overall winnaar en regiokampioen voor Zuid-Holland in de klasse Z-DE. De carrière van deze combinatie verloopt voorspoedig. Vorig jaar werd Isabelle Roepel Nederlands kampioen in de klasse L met Breitling en afgelopen zomer won ze het regiokampioenschap in de klasse M. Vandaag is daar dus de kampioenstitel in de klasse Z aan toegevoegd en de prestigieuze Randstadcup.
Haar clubgenoot Lianne Korevaar werd met Zeolieta regiokampioen in de klasse ZZ-DE. Tijn de Blaauw werd met Hunter regiokampioen in de klasse Z-C. Hij mag samen met reservekampioen Pollie Gaasbeek naar de landelijke indoorkampioenschappen in Ermelo. Ook voor Isabelle Roepel en Lianne Korevaar zijn er tickets voor Ermelo.

"Ik heb genoten van mooie en spannende wedstrijden met fantastische winnaars" zegt Andre van Overbeek, voorzitter van de regio Zuid-Holland. "En ik ben supertrots dat Zuid-Hollandse amazones in maar liefst twee klassen de Randstadcup hebben gewonnen!"

Programma regiokampioenschappen
Morgen vindt het regiokampioenschap springen pony's plaats bij Les Chevaliers in Bodegraven. Op zondag 25 februari vinden de regiokampioenschappen springen paarden B t/m M plaats bij PSV Lickebaert in Maassluis.

]]>
http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/mischa-everse-wint-startkaart-chio-rotterdam?news_id=3413
<![CDATA[Landenteams Longines FEI Nations Cup of the Netherlands bekend]]> http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/landenteams-longines-fei-nations-cup-of-the-netherlands-bekend?news_id=3411 2018-02-15  

De FEI heeft in overleg met de nationale federaties de teams voor de Longines FEI Nations Cup Jumping™ of The Netherlands tijdens het CHIO Rotterdam toegewezen. 

Alle landenteams hadden, net als voorgaande jaren het CHIO Rotterdam op hun wensenlijst staan waardoor de FEI maar liefst 7 teams heeft toegewezen aan het CHIO Rotterdam. De zeven toegewezen teams zijn naast thuisland Nederland, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Zweden, Belgium en GrootBrittannië. 

Als achtste team heeft het CHIO Rotterdam team USA uitgenodigd, zij hebben deze uitnodiging onmiddelijk aanvaard en toegezegd met het beste team te komen. "Deelname in Rotterdam past uitstekend in onze planning," zegt Robert Ridland, chef d'equipe van het Amerikaanse team. "Het CHIO Rotterdam is een belangrijk onderdeel van onze voorbereidingen voor de wereldruiterspelen en daarom zetten we in het Kralingse Bos graag een team met sterke paarden en ruiters in."

Team USA won vier keer de landenwedstrijd tijdens het CHIO Rotterdam (1968, 1978, 1997 en 2010).

 

]]>
http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/landenteams-longines-fei-nations-cup-of-the-netherlands-bekend?news_id=3411