CHIO - CHIO Rotterdam Nieuws http://chio.nl CHIO Rotterdam Nieuws - Capica.nl RSS Generator <![CDATA[België verstevigt z'n koppositie in FEI Nations Cup Europe Division 2]]> http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/belgie-verstevigt-zn-koppositie-in-fei-nations-cup-europe-division-2?news_id=3259 2017-05-27  

Gedurende de eerste twee wedstrijden van de FEI Nations Cup™ Jumping Europe Division 2 moest het Belgische team genoegen nemen met de tweede plaats maar vandaag in Lissabon was de overwinning afgetekend voor de Belgen.

Met slehcts 4 strafpunten hoefde de laatste combinatie Nicola Philippaerts met Chilli Will zelfs geen tweede ronde te rijden. De Belgen hadden inmiddels een voorsprong van 17 strafpunten op de nummer twee, Spanje, terwijl Frankrijk met 24 strafpunten op de derde plaats eindigde. Portugal en Ierland eindigden met elk 25 strafpunten op een gedeelde vierde plaats. Belgie gaat nu stevig aan de leiding in Divisie 2 met 280 punten terwijl Groot Brittannie met 195 punten tweede staat. 

Het slimme parcours van Bernardo Costa Cabral’s samen met de tweede ronde in kunstlicht  maakte het een interessante avond in de volle  Club van Lissabon.

Foutloze ritten van Philippaerts, Constant van Paesschen met Carlow van de Helle, en Fabienne Daigneux Lange met Venue d’Fees des Hazalles zetten de Belgen zonder strafunten al op een voorsprong na de eerste ronde. Het Spaanse team had na de eerste ronde slechts 4 strafpunten en zat de Belgen daarmee op de hielen. In totaal 9 teams kwamen aan start in de eerste ronde waarvan er 8 terug mochten komen in de tweede ronde. Voor Korea eindigde de wedstrijd na de eerste ronde met een totaal van 29 strafpunten.

In de tweede ronde vergaarde het Spaanse team 17 strafpunten ondanks een mooie tweede foutloze rit van Diego Perez Bilbao en HH Best. Toen Van Paesschen en Daigneux Lange opnieuw foutloos reed waren de Belgen onverslaanbaar.  De Belgen maken goed gebruik van hun tijd in Division 2 door aan zeven wedstrijden deel te nemen, de volgende is in Uggerhalne in Denmark volgende week zaterdag.

 

Team Resultaat - Lissabon:
1. Belgie - 4 strafpunten
2. Spanje - 21 strafpunten
3. Frankrijk - 24 strafpunten

 

FEI Nations Cup™ Jumping - Division 2 tussenstand:
1 Belgie - 280
2 Groot Brittannie - 195
3 Polen - 95

]]>
http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/belgie-verstevigt-zn-koppositie-in-fei-nations-cup-europe-division-2?news_id=3259
<![CDATA[Nederlands springruiterteam tweede in landenwedstrijd Rome]]> http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/nederlands-springruiterteam-tweede-in-landenwedstrijd-rome?news_id=3256 2017-05-26 De Nederlandse springruiters hebben in Rome met de tweede plaats in de FEI Landenwedstrijd fantastisch gepresteerd. “Hier staat een gelukkige coach. ”, klinkt Rob Ehrens tevreden. "Het was een mooie strijd en een hele spannende wedstrijd. Toen de derde Italiaan vijf strafpunten kreeg in de tweede manche ging de wedstrijd weer open. Mijn ruiters hebben als tijgers gevochten. Ze kunnen wel met de druk omgaan.” Ehrens doelde op Schröder, Vrieling en Houtzager, die wisten dat al hun resultaten telden, nadat Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith als eerste ruiter van het team, voor het niet meetellende resultaat zorgde. De Italianen wonnen de thuiswedstrijd in Rome.

Het was een spannende landenwedstrijd in Rome. De verschillen tussen de landen waren klein en in de tweede manche konden ruiters zich geen fouten permitteren. Nederland en Italië domineerden de wedstrijd en gingen gezamenlijk aan de leiding na de eerste manche, met vier strafpunten. “In de tweede omloop kregen Jur en Gerco te maken met flutfoutjes. Ik hoop dat we die volgende maand in Rotterdam niet hebben.” De Italianen wonnen de wedstrijd met een totaal van 9 strafpunten. Nederland werd tweede met 13 strafpunten.

Gerco Schröder kreeg met Glock’s Cognac Champblanc in de tweede manche een pechfoutje op de insprong van de driesprong na een superieure foutloze eerste ronde.

Na een geweldig gesprongen foutloze eerste ronde leek Jur Vrieling dat te herhalen in de tweede, maar op de allerlaatste hindernis tikte zijn hengst VDL Glasgow vh Merelsnest de balk uit de lepels en daarmee was de kans op de overwinning voor Nederland verkeken. Het beste resultaat voor het team van Rob Ehrens was 12 strafpunten en de Italianen waren op dat moment al zeker van de winst met 9 strafpunten. De Italianen wonnen voor eigen publiek 32 jaar na de vorige overwinning in de landenwedstrijd op het Piazza di Sienna in het centrum van Rome.

Nederlands kampioen Marc Houtzager ging met Sterrehof’s Calimero voorbeeldig door de beide omlopen. Jammergenoeg viel in de eerste manche op de laatste hindernis de balk uit de lepels. In de tweede manche raakte het kampioensduo van het NK in Mierlo geen enkele balk aan. Marc is ervaren en wist door dat de tijdfout die hij maakte de tweede plaats zeker was voor het team.

In beide manches hadden Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith, die als eerste startten voor het team, de niet meetellende score voor het team. Dat legde de druk op zijn drie collega’s die wisten dat al hun scores meetelden voor het eindresultaat.

Uitslag FEI Nations Cup Rome, 1.60m
1. Italië, 9 str pnt
2. Nederland, 13 str pnt
Jeroen Dubbeldam (Weerselo), Zenith SFN (v.Rash R), (26) – (opg)
Gerco Schröder (Tubbergen), Glock’s Cognac Champblanc (v.Clearway), 0 - 4
Jur Vrieling (Holwierde), VDL Glasgow vh Merelsnest (v.Nabab de Reve), 0 - 4
Marc Houtzager (Rouveen), Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel), 4 - 1
3. Ierland, 17 str pnt
3. Spanje, 17 str pnt
5. Zweden, 20 str pnt
5. Frankrijk, 20. str pnt
7. Zwitserland, 24 str pnt
8. Canada, 29 str pnt

 

Tussenstand 1e Europese Divisie, na 3 van de 8 wedstrijden (beste 4 resultaten van 6 wedstrijden tellen)

Frankrijk – 247,5 (3/4)

Zweden – 197,5 (3/4)

Spanje – 175 (3/4)

Italië – 170 (2/4)

Ierland – 155 (2/4)

Duitsland – 150 (2/4)

Nederland – 135 (2/4)

Zwitserland – 70 (1/4)

 

 

]]>
http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/nederlands-springruiterteam-tweede-in-landenwedstrijd-rome?news_id=3256
<![CDATA[Mercedes Benz krijgt Sponsorbeker CHIO Rotterdam; DuraVermeer trouwste sponsor]]> http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/mercedes-benz-krijgt-sponsorbeker-chio-rotterdam;-duravermeer-trouwste-sponsor?news_id=3255 2017-05-22 Tijdens het jaarlijkse Hippisch Haven Gala op het Stadhuis te Rotterdam waar sponsoren en genodigden vanavond vooruitblikten op de naderende 69ste editie van het CHIO Rotterdam heeft Mercedes-Benz Nederland de sponsorbeker ontvangen. Tevens werden nieuwe meerjarige contracten getekend met Dura Vermeer, Allianz en Maison van den Boer.

 

Binnen de automotive industrie is het CHIO Rotterdam een tijd op zoek geweest naar de juiste partner met landelijke en internationale uitstraling. Sinds 2010 is deze partner gevonden in Mercedes-Benz Nederland. Met prachtige auto's en een mooie uitstraling. "Mercedes-Benz is een prachtig voorbeeld van een internationaal A-merk dat zich verbonden heeft aan het 69ste CHIO Rotterdam," zegt Jan de Mooij. "We hopen, onderweg naar de EK’s in 2019, nog jaren samen te werken."

Dura Vermeer, actief in bouw, infrastructuur, engineering en dienstverlening is reeds sinds het eerste CHIO Rotterdam in 1948 sponsor van het evenement. Door het tekenen van deze meerjarige sponsorovereenkomst staat volgend jaar de 70ste verjaardag van de samenwerking op het programma en is Dura Vermeer mogelijk de oudste en trouwste sponsor in de Nederlandse sportwereld. Job Dura, voorzitter Raad van Bestuur: “We zijn trots op deze recordverbintenis met het mooiste paardensportevenement van ons land. Als familiebedrijf gaan we voor lange termijncontinuïteit, omdat dit in onze ogen voor alle betrokken partijen het meeste oplevert. We zijn blij dat het CHIO Rotterdam ons een podium verschaft om het beste uit Dura Vermeer te halen en we hopen uiteraard nog voor vele jaren.”

Allianz is al vele jaren betrokken Legacy Partner van het CHIO Rotterdam en participeert in maatschappelijke projecten van de Hippische Alliantie Rotterdam. Sjoerd Laarberg, CEO van Allianz Nederland: “Vanuit Allianz dragen wij graag bij aan het nog sterker maken van de verbinding tussen maatschappelijke verantwoordelijkheid, paardensport en het bedrijfsleven. Onze inzet tijdens NL Doet, waarbij al een aantal jaren leerlingen van Koninklijke Visio dankzij het CHIO Rotterdam en Allianz kunnen kennismaken met de paardensport, is hier een mooi voorbeeld van. Daarnaast is het CHIO Rotterdam al jarenlang hét topsport evenement van Rotterdam dat de top van het Rotterdamse bedrijfsleven bij elkaar brengt en daardoor versterkt.”

Maison van den Boer is geen onbekende in het Kralingse Bos en in de hippische wereld. De gastronomische eventcateraar verzorgde in het verleden al de catering van het CHIO Rotterdam en heeft sinds dit jaar deze taak en de catering van de Grandstand Rotterdam overgenomen van zusterbedrijf Oseven. “Wij geloven in langdurige relaties. We hebben dan ook al veertig jaar diepe wortels in het bedrijfsnetwerk van Rotterdam. Een evenement als het CHIO Rotterdam met zoveel aanbod van kwalitatief hoogstaande hospitality en een 365-dagen kalender vol zakelijke bijeenkomsten is daarin natuurlijk een geweldige kans voor ons. En dit vijfsterren outdoor evenement is natuurlijk ook nog eens een mooie uitbreiding van onze footprint in de paardensportwereld waar we ook al lange tijd de vaste cateraar zijn van Indoor Brabant en Jumping Indoor Maastricht,” aldus Noud van den Boer, DGA binnen de Koninklijke Van den Boer Groep

"De aanloop naar 69ste CHIO Rotterdam van 22 tot en met 25 juni a.s. ziet er goed uit," zegt Jan de Mooij, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam. "Sportief gezien krijgen we een top evenement, met veel facilitaire innovatie en verwelkomen nieuwe sponsoren naast de trouwe 300 sponsoren die al verbonden zijn aan het CHIO Rotterdam. De kaartverkoop loopt goed en de jaarrond belangstelling uit het bedrijfsleven neemt elk jaar toe.”

Tijdens het Hippisch Haven Gala dat door vele sponsoren en betrokken partners bezocht werd, stond voorzitter Belle de Bruin verder stil bij de topdeelname van internationale ruiters, de FEI European Championships (Jumping, Dressage en Para-equestrian Dressage) die in augustus 2019 op het programma staan en de maatschappelijke verankering van het evenement in de stad, de provincie en de rest van Nederland.

]]>
http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/mercedes-benz-krijgt-sponsorbeker-chio-rotterdam;-duravermeer-trouwste-sponsor?news_id=3255
<![CDATA[Dressuurteam derde in Nations Cup Compiègne]]> http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/dressuurteam-derde-in-nations-cup-compiegne?news_id=3254 2017-05-21 In het Franse Compiègne is het Nederlandse dressuurteam als derde geëindigd in de FEI Nations Cup. De formatie van bondscoach Rien van der Schaft moest Engeland en Zweden voor laten gaan.

Het klassement van de FEI Nations Cup wedstrijden wordt opgemaakt aan de hand van de resultaten van drie proeven. Alle teamleden rijden eerst de Grand Prix, en de beste drie resultaten van die proef tellen me voor de landenwedstrijd. Daarna rijden twee ruiters de Grand Prix Special, en deze twee resultaten tellen ook mee. De andere twee ruiters rijden de Kür en daarvan telt alleen het beste resultaat ook voor het landenklassement.

Bondscoach Rien van der Schaft: “Als je alleen naar het landenklassement kijkt moet je dus de combinatie waarvan je verwacht dat hij het minste scoort in de Kür laten rijden, maar dat kwam ons hier niet goed uit. In overleg met de ruiters hebben we nu gekozen voor de proeven die op dit moment het beste waren voor de paarden. Danielle Heijkoop scoorde in de Grand Prix het minste, maar toch hebben we haar met Badari in de Special laten rijden. Dat levert iets minder punten op, maar voor nu is dat dan even niet anders. Na de Grand Prix stonden we nog tweede achter Engeland, maar uiteindelijk moesten we een plaats toegeven.”

 

Tevreden bondscoach

Adelinde Cornelissen realiseerde met haar Aqiedo zowel in de Grand Prix als in de Special het beste resultaat. In de Grand Prix werd ze vijfde en in de Special met 72.882% derde. Beide proeven werden gewonnen door de Engelsman Spencer Wilton met Super Nova die in de Kür 78.358% liet noteren. 

In de Kür reed Jeanette Haazen haar Dabanos D’04 naar een score van 74.700%, wat goed was voor een nette vierde plaats. De Duitse Helen Langehanenberg won met 79.575%. Patrick van der Meer reed Zippo naar een achtste plaats met 73.700% in de Kür. 

Van der Schaft is tevreden over de prestaties van zijn ruiters. “Aqiedo van Adelinde is een paard met heel veel aanleg voor de zwaardere oefeningen. Hij mist nog wedstrijdervaring, maar het is een paard met heel veel potentie. Patrick van der Meer heeft twee hele goed proeven gereden en dat is een ruiter die je gewoon altijd graag in je team hebt. Jeanette Haazen reed in de Kür echt heel goed. Als er een publieksprijs was geweest had zij die zeker gewonnen, het publiek zat gewoon mee te klappen. Danielle Heijkoop scoorde nu het minste met Badari, maar ze hebben wel goede dingen laten zien. Zijn zijgangen en passage zijn echt hoogtepunten, ik heb er vertrouwen in dat het goed komt met dat paard.”

 

Uitslag FEI Nations Cup Dressuur Compiègne: 1. Engeland, 440.996 2. Zweden, 432.958 3. Nederland, 430,136      Adelinde Cornelissen (Nijkerk) – Aqiedo, (72.900% en 72.882%)      Jeanette Haazen (Maaseik, Bel.)– Dabanos D´04, (71.260% en 74.700%)      Danielle Heijkoop (Rotterdam) – Badari, ((66.260%) en 67.314%)      Patrick van der Meer (Naaldwijk) – Zippo, (71.080% en (73.700%))

 

Jeugd goed op dreef

Ook de Nederlandse dressuurjeugd was goed op dreef in Frankrijk. In de U25 Grand Prix en de Kür was zelfs het hele podium Oranje gekleurd. Jeanine Nieuwenhuis won twee maal met haar TC Athene, Debora Pijpers werd met Bluf twee maal tweede en Geert Hofland completeerde met Oswin het Nederlandse podium.

Bij de Young Riders ging het ook goed en was er onder meer een overwinning voor Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Ringo Star in de Kür. Bij de junioren deed Zoë Kuintjes met Primeval Brittsion van zich spreken door de eerste proef te winnen en als tweede te eindigen in de Kür.

Bij de pony´s was Shanna Baars  met Don Camillo du Bois met een derde plaats de beste Nederlandse in de Kür en wist Kiki Romney met Reedborder Amazing de landenproef te winnen.

 

]]>
http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/dressuurteam-derde-in-nations-cup-compiegne?news_id=3254
<![CDATA[Jureer zelf met de SAP app tijdens de dressuurrubrieken 69ste CHIO Rotterdam]]> http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/jureer-zelf-met-de-sap-app-tijdens-de-dressuurrubrieken-69ste-chio-rotterdam?news_id=3253 2017-05-20 Toeschouwers van de dressuurrubrieken tijdens het 69ste CHIO Rotterdam krijgen de kans om op de jurystoel plaats te nemen met de gratis Spectator Judging app van SAP. Met de app, die gratis te downloaden is van iTunes en Google Play, kunnen toeschouwers elk afzonderlijk onderdeel van de proef of het totaal resultaat beooordelen. Ook kun je met de app scores van andere jurerende toeschouwers bekijken en de statistieken van een bepaald paard of ruiter raadplegen.

"Het is natuurlijk nóg leuker om naar de dressuur te kijken als je zelf mee kunt beoordelen," zegt Laurens van Lieren, directeur sportief dressuur van het CHIO Rotterdam, "ik ben stiekem wel benieuwd of het publiek en de jury, die overigens dezelfde is als tijdens het EK in Gothenburg, op een lijn zitten."

 

 

De app werd voor het eerst gebruikt tijdens de World Cup finale in Omaha en was daar een groot succes. De Spectator Judging app zal nu ook tijdens de dressuurrubrieken van het CHIO Rotterdam gebruikt kunnen worden. 

De app is een ontwikkeling van SAP en Black Horse One.

]]>
http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/jureer-zelf-met-de-sap-app-tijdens-de-dressuurrubrieken-69ste-chio-rotterdam?news_id=3253
<![CDATA[Oudste internationale topsportevenement van Rotterdam]]> http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/oudste-internationale-topsportevenement-van-rotterdam?news_id=3252 2017-05-17 Dit jaar vindt het CHIO Rotterdam voor de 69ste keer plaats. Daarmee is het CHIO het oudste internationale topsport evenement van de stad Rotterdam. Sinds 1948 heeft het evenement onafgebroken plaatsgevonden op de fraaie locatie in het Kralingse Bos. Alle grote spring- en dressuurpaarden, zoals Salinero, Totilas, Milton, Cornet Obolensky, etc., en –ruiters op aarde hebben drafpassen en galopsprongen in het Kralingse Bos liggen. 

Historie van het CHIO Rotterdam

In 1948 werd op initiatief van de heer Job Dura voor het eerst een internationaal concours georganiseerd. Dura wilde de stad graag een evenement geven en zei tegen de toenmalige directeur van de Rotterdamsche Manège Adolf Klebe: “Klebe zullen we een internationaal concours beginnen?”

 

Tijdens het allereerste CHIO Rotterdam vond al een landenwedstrijd springen plaats. Nederland won. Dat is daarna nog zeven keer gelukt, de laatste keer was afgelopen jaar.

Sinds 1962 staat ook de landenwedstrijd dressuur op het programma van het CHIO Rotterdam. Daarmee is het CHIO het enige evenement met landenwedstrijden springen en dressuur in Nederland en een van de weinige met twee landenwedstrijden in de wereld.

Naast paardensport is ook het Stroodorp een begrip tijdens het CHIO Rotterdam. En sinds het begin van deze eeuw is ook het entertainment 's avonds in het Stroodorp één van de publiekstrekkers.

Volgend jaar viert het CHIO Rotterdam haar 70ste verjaardag. Een Grand Old Dame maar nog springlevend!

 

]]>
http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/oudste-internationale-topsportevenement-van-rotterdam?news_id=3252
<![CDATA[Nederlandse springruiters matig van start in FEI Nations CUp Springen]]> http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/nederlandse-springruiters-matig-van-start-in-fei-nations-cup-springen?news_id=3251 2017-05-12 De Nederlandse springruiters zijn de FEI Nations Cup Jumping Europe Division 1 matig gestart. In de Franse badplaats La Baule kwam het kwartet van bondscoach Rob Ehrens niet verder dan de achtste plaats. Regerend Olympisch kampioen Frankrijk won na een spannende barrage van de verrassend sterke Zweden.

Vorig jaar was het Oranje-kwartet met de winst in La Baule succesvol. De editie 2017 eindige het team met 31 strafpunten op de achtste en laatste plaats. “Ik had me er meer van voorgesteld”, aldus Ehrens. “We hadden deze wedstrijd geen enkele combinatie die foutloos reed. Dan ben je weg. Er wordt door alle landen sterk gereden.” 

Over de het optreden van Maikel van der Vleuten en VDL Groep Arera C was de coach tevreden. “Ze sprongen fijn, maar kregen in beide omlopen een pechfout. Het paard Chianti’s Champion van Frank Schuttert groeit er goed in. Die sprong de tweede omloop goed. Dat is een paard voor de toekomst.” Wout Jan van der Schans deed het in de eerste manche het beste van de Nederlanders met zijn paard Capetown. “Ze hadden pech op de laatste hindernis”, blikt Ehrens terug. Voor Leopold van Asten en VDL Groep Zidane N.O.P., die een zeer goed indoorseizoen hadden, was het in La Baule nog niet hun wedstrijd. “Dat ging nog niet zoals het moest zijn”, volgens de bondscoach.

La Baule was na Lummen – waar Nederland niet aan de start kwam – de tweede wedstrijd van de FEI Landencompetitie. Nederland rijdt verder voor de plaatsingspunten in Rome, Rotterdam, Falsterbo, Dublin en Hickstead. De beste vier resultaten tellen voor de competitie waarvan de finale eind september in Barcelona wordt verreden. Over veertien dagen staat de wedstrijd in Rome op de kalender.

Uitslag FEI Nations Cup La Baule (Fra), 1.60m
1. Frankrijk, 8 str pnt – 0 barrage
2. Zweden, 8 str pnt – 8 barrage
3. Ierland, 14 str pnt
4. Zwitserland, 18 str pnt
5. België, 19 str pnt
6. Spanje, 22 str pnt
7. Duitsland, 29 str pnt
8. Nederland, 31 str pnt
Wout Jan van der Schans (Nijkerk), Capetown (v.Oklund), 4 - 9
Leopold van Asten (Duizel), VDL Groep Zidane N.O.P. (v.Heartbreaker), 5 - 9
Frank Schuttert (Ommen), Chanti’s Champion (v.Champion du Lys), 9 - 4
Maikel van der Vleuten (Someren), VDL Groep Arera C (v.Indoctro), 5 - 4

Klik hier voor de volledige uitslag


Tussenstand 1e Europese Divisie, na 2 van de 8 wedstrijden (beste vier resultaten van zes wedstrijden tellen)
Duitsland – 150 (2/4)
Frankrijk – 190 (2/4)
Zweden – 140 (2/4)
Spanje – 100 (2/4)
Ierland – 80 (1/4)
Zwitserland – 70 (1/4)
Italië – 70 (1/4)
Nederland – 45 (1/4)

]]> http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/nederlandse-springruiters-matig-van-start-in-fei-nations-cup-springen?news_id=3251 <![CDATA[69ste CHIO Rotterdam verrassend voor bezoekers]]> http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/69ste-chio-rotterdam-verrassend-voor-bezoekers?news_id=3249 2017-05-11 Dit jaar en volgend jaar zijn in alle opzichten een soort vingeroefeningen voor de EK’s die in 2019 op het programma staan. Dit jaar is gekozen voor een hele nieuwe indeling van het terrein en een uitbreiding van met extra faciliteiten en meer stands. Natuurlijk vragen we onze leverancier van de tribune-, stand- en hospitalityaccommodaties, Neptunus Structures, om bij zo’n nieuwe opzet mee te denken. Het resultaat mag er zijn straks tijdens het 69ste CHIO Rotterdam. Op het entreeterrein komen sfeervolle luxe stretchtenten die de sfeer van een bedouïnentent hebben en er komt een hele nieuwe promenade met de bekende pagode tenten. 

 

Nieuw is ook de extra verdieping op de Ratina Hospitality tent, compleet met congrescentrum, perscentrum en comfortabele werkplekken voor pers en mediateam, met mooi uitzicht op de Rotterdampiste. En aan de InterChempiste, die dit jaar van plek verwisseld is met de Dura Vermeer inrijpiste komen meer tribunes en hospitality voorzieningen.

Ook in het Stroodorp is gekozen voor een iets andere indeling, de ingang is vanuit de promenade en het podium waar het entertainment plaats vindt is verplaatst. 

“Wij bouwen inmiddels al meer dan 10 jaar het CHIO Rotterdam en zijn blij met deze vernieuwde terreinindeling,” aldus Dorrie Eilers, directeur van Neptunus Group. “Deze nieuwe opzet is leuk, verrassend voor de bezoekers en met flink wat innovatieve ideeën erin verwerkt. Wij houden daar wel van en het is belangrijk voor de groei van het evenement. Het houdt het bovendien spannend voor de bezoekers. Die kunnen elke keer weer wat nieuws ontdekken. “

]]>
http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/69ste-chio-rotterdam-verrassend-voor-bezoekers?news_id=3249
<![CDATA[Ons bedrijf mooi presenteren]]> http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/ons-bedrijf-mooi-presenteren?news_id=3247 2017-05-10  

Voor het 2e jaar op rij is BEEQUIP aanwezig bij CHIO Rotterdam. “Onder de business clubs van het CHIO Rotterdam bevinden zich heel interessante bedrijven”, aldus Peter Loef, partner bij BEEQUIP.

Via het CHIO Rotterdam is hij vorig jaar met veel bedrijven uit de doelgroep van BEEQUIP in contact gekomen. “We hebben er daarom voor gekozen ons aan te sluiten bij de Vrienden van het CHIO. Op deze manier konden we ons bedrijf mooi presenteren. Dit jaar willen we ons netwerk verder uitbreiden.”

BEEQUIP is in 2015 opgericht en biedt leaseoplossingen voor zowel gebruikt als nieuw zwaar materieel (equipment) met name in de sectoren agri, bouwmachines, containers, energie, grondverzet, havenequipment, heftrucks, kranen, transport, recycling en pontons. De doelstelling van BEEQUIP is om het MKB als de motor van de Nederlandse Economie te laten groeien.

 

 

]]>
http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/ons-bedrijf-mooi-presenteren?news_id=3247
<![CDATA[Nog meer shoppen tijdens 69ste CHIO Rotterdam.]]> http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/nog-meer-shoppen-tijdens-69ste-chio-rotterdam-?news_id=3246 2017-05-10 Het Stroodorp van het CHIO Rotterdam is een begrip. Al sinds de beginjaren van het evenement nemen de vele tienduizenden Rotterdammers, paardensportliefhebbers en zakelijke relaties die het CHIO Rotterdam bezoeken, graag een kijkje in de stands die in het Stroodorp te vinden zijn. Zelfs bij de internationale topdeelnemers aan het evenement is het Stroodorp van het CHIO Rotterdam een begrip. 

 

 

Dit jaar is er een compleet nieuwe terreinindeling met nog meer stands. Naast het bekende Stroodorp, waar als vanouds de lifestyle producten van o.a. Longines en Hästens te zien zijn, zijn er ook de stands bij het entree terrein en een groot aantal extra stands aan de nieuwe promenade.Op de promenade zijn o.a. mode en schoenen te vinden en de Rotterdamse Spido is er prominent aanwezig. Er is een breed aanbod op hippisch, lifestyle en leisure gebied en gevarieerde horecagelegenheden.

 

Daarnaast hebben de stands een nieuwe sfeervolle vormgeving. Vroeger waren het eenvoudige stands van stro, dit jaar zijn het luxe bedouïnen tenten en pagode tenten met de uitstraling die past bij de thema's van het evenement, de Zijden Loper (het Midden Oosten) en de Rode Loper (China).

Standhouders in het Promodorp en het Stroodorp hebben gedurende de dagen van het evenement een perfecte mogelijkheid om (nieuwe) producten te presenteren aan de gemiddeld 50.000 bezoekers die tijdens het CHIO Rotterdam een dagje uit zijn. De stands in het Stroodorp zijn inmiddels uitverkocht, op het entree terrein zijn nog 2 stands beschikbaar en op de nieuwe prestigieuze promenade zijn nog enkele stands beschikbaar. 

 

Geïnteresseerd in een stand?  Of bel+31 10 4528900 of mail mailto:ccollewijn@chio.nl 

]]>
http://chio.nl/nl/nieuws/nieuws/chio-rotterdam-nieuws/nog-meer-shoppen-tijdens-69ste-chio-rotterdam-?news_id=3246