Logo CHIO
Logo FEI

Vlag Nederland Vlag Engeland

60ste verjaardag Stichting Equus

16-02-2017 - CHIO - CHIO

Vanavond vierden de donateurs van Stichting Equus dat hun 'club van echte paardensportliefhebbers' precies 60 jaar geleden is opgericht. Op de plek waar ze elk jaar hartelijk ontvangen worden voor hun winterontmoeting, Brasserie Waalhaven, kwamen mooie inspirerende verhalen van verschillende sprekers aan bod en werd natuurlijk een borreltje gedronken en van een feestelijk buffet genoten.

Bijzonder was de aanwezigheid van mevrouw Birgitta Feith, de dochter van een van de oorspronkelijke oprichters van Stichting Equus in 1957. Zij vertelde vol passie over haar vader maar ook over haar eigen beleving van het CHIO Rotterdam in haar jeugd. Haar verhaal en de mensen aan wie zij refereerde brachten mooie en waardevolle herinneringen naar boven bij vele aanwezigen.

 

Ook de foto's en anekdotes van Gerhard Bier, oud-voorzitter van Stichting Equus, en Jan-Willem Körner, oud-bestuurslid en ere-lid van het CHIO Rotterdam, waren voor veel Equus donateurs herinneringen aan dierbare momenten.

Als laatste spreker kwam Emiel Nijhoff, directeur van het KWPN, aan het woord. Hij vertelde een boeiend verhaar over het beste stamboek van de wereld, het belang van de fokkerij en het belang van het Nederlands gefokte paard voor de sport. Een onderwerp dat bij de Equus donateurs zeer na aan het hart ligt.

De avond was natuurlijk niet compleet zonder een heerlijk buffet inclusief de voor deze avond traditionele stamppotgerechten. En voor alle Equus donateurs was er een fraaie jubileummok.

< Terug naar CHIO nieuws

RSS Feed Widget